At Kristian Krogh Johannessen har holdt formen ved like i korona-pausen, er det lite tvil om. Hjemme i Norge vant han sommerens Garmin Minitour sammenlagt og sikret også sin første kongepokal under NM på Holtsmark.

Nå har han åpenbart tatt med seg godfølelsen ut på den internasjonale touren, for søndag klinte han til med andreplass i sin første turnering på Challenge Tour etter korona-pausen.

Med fire strake runder på 60 tallet – 69, 69, 66 og 65 slag – endte Krogh Northern Ireland Open på Galgorm Golf Resort 11 under par sammenlagt. Den avsluttende 65-runden var en tangering av søndagens laveste score.

Det holdt til andreplass alene, to slag unna seiersherren Tyler Koivisto fra USA.

Det var Kroghs syvende topp-10-plassering på Challenge Tour i karrieren og også en tangering av hans beste resultat. Andreplassen var verdt 22 000 euro, cirka 232 000 kroner.

På toppen av leaderboardet sørget Koivisto for en av de mest sensasjonelle seierne på touren noensinne. Dette var nemlig hans første deltagelse i en turnering som teller på den offisielle verdensrankingen!

– Dette er veldig spesielt. Touren ringte meg forrige uke og spurte om jeg kunne fly til Nord-Irland, og jeg sa ja. Jeg kommer til å ta hver eneste mulighet jeg får. Jeg har bare spilt minitour-turneringer i USA og noen mandagskvalifiseringer, sa Koivisto etter seieren.

 

Koivisto, som nå er 27 år gammel, jobbet som barneskolelærer i tre år etter at han fullførte college. For to år siden sa han opp for å jage drømmen om å bli profesjonell golfspiller. Med 13 under par i Nord-Irland, der det store høydepunktet var lørdagens 62-runde, kan man trygt si at karrieren hans har fått en real kick-start!

(Artikkelen oppdateres)

Resultater