De norske EM-damene endte til slutt på 13. plass i lag-EM for amatører. Det ble klart etter at Østerrike ble slått 3-2 i lørdagens plasseringskamp.

– Det ble en spennende match, som vi heldigvis klarte å vinne. Sterk avslutning av Celine Borge og Marthe Wold, sier trener Øyvind Rojahn til Norsk Golf.

LES MER: Lag-EM for amatører starter tirsdag

Mest dramatikk ble det i sistnevntes match, der de to spillerne måtte ut i omspill for å avgjøre kampen. Wold avgjorde matchen på første hull.

– Totalt sett så er vi litt skuffet, men det er alltid hyggelig å avslutte med to seire, sier Rojahn.

England ble til slutt europamestere etter å ha knust Italia 5,5-1,5 i finalen.

Herrene på 8. plass

De norske herrene fikk en kanonstart på mesterskapet, både kollektivt og individuelt. Det var kun England som spilte bedre enn Norge på de to første kvalifiseringsdagene.

I sluttspillet ble derimot for tøft for Jan Egil Nærlands lag, hvor det ble tre tap på tre dager.

– Det har blitt ett poeng for lite hver dag. Alle matchene har svingt litt frem og tilbake. Det er små marginer som skiller, sier Nærland til Norsk Golf.

I kvartfinalen tapte Norge etter omspill. I dagens 2-3-tap for Irland – om 8. plassen – var det igjen marginene som utgjorde forskjellen på seier og tap.

Putting

– Det er vanskelig å sette fingeren på én ting vi kunne gjort bedre; det er litt tilfeldigheter som gjør at det blir så close hele veien. Den største forskjellen er nok på puttingen. Vi kunne nok putta litt bedre.

Det heter seg at den som ønsker å vinne alt, også må være villig til å satse alt. Etter den strålende åpningen snakket både de norske herrene og damene om høye ambisjoner for mesterskapet.

– Vi hadde håpet å kjempe om medaljer. Men så tapte vi jo på den første sluttspilldagen, og da er vi ute av valsen. Det er slik det er i dette formatet, taper man én kamp så er man i realiteten ute. Det er et spennende og annerledes format.

Det er ikke mer enn et par slag som skiller medalje fra 8. plass. Selv om tendensen gikk i feil retning denne gangen, er Nærland full av lovord om den norske innsatsen.

– Det er fantastisk fin stemning i laget, det har det vært helt siden vi møttes. 

Spania, som slo Norge etter omspill i kvartfinalen, ble europamester etter å ha slått England i finalen.

Leaderboard damer

Leaderboard herrer