De norske golf-damene kom sent, men godt. Fredag ble Slovakia knust 5-0. Dermed er det 13. plassen som står på spill når mesterskapet avsluttes med finalerunder på lørdag.

Etter å ha fått en rakettstart på turneringen, med strålende åpningsspill på tirsdag, møtte damene motgang på onsdag. Motgangen var så massiv at ambisjonene om A-sluttspill møtte sitt endelikt.

Revansjens time

Dermed var det plasseringsspill gjennom B-sluttspill som gjaldt, med 9. plass som best mulig resultat. I første sluttspillkamp ble Tsjekkia altfor sterke, og slo Norge 4-1.

– I dag var det bedre. Vi spilte stabilt bedre samtidig som motstanden var litt svakere, sier idrettssjef i Norges golfforbund, Øyvind Rojahn, til Norsk Golf. 

Fredag slo Karoline Lund, Marthe Wold, Stina Resen, Renate Hjelle Grimstad, Celine Borge og Karoline Stormo nådeløst tilbake, da Slovakia ble slått 5-0.

– Banen var satt opp noe vanskeligere med tanke på pinner, og det passet oss bra, sier Rojahn.

Et spørsmål om selvtillit

Mest imponerende var kanskje foursome-matchen, der Stormo og Resen avgjorde med fem hull igjen å spille. Etter det var det aldri tvil om hvor seieren skulle havne, og med det en sårt tiltrengt bonus på kjøpet.

– Det er alltid gøy å vinne stort, og hyggelig at alle fikk en opptur.

I kampen om 13. plassen, som det skal spilles om på lørdag, er det Østerrike som er motstander.

– Vi må ta Østerrike i morgen, og helst gjennom veldig bra spill, slik at selvtilliten forsterkes ytterligere, sier Rojahn.

Ny herresmell

De norske herrene møtte veggen for andre dag på rad. Etter at drømmen om medalje ble knust mot spansk motstand torsdag, ble håpet om 5. plass ødelagt i sluttspill-kamp nummer to.

Det startet så godt, da Knud Krokeide og Kristoffer Ventura overvant sine spanske motstandere i første foursome-match.

Derfra gikk det meste i utforbakke for de norske herrene, som til slutt tapte 3,5-1,5 mot tittelforsvarer Skottland.

Dermed møtes Irland og Norge i kampen om 7. og 8. plass totalt.
 

Leaderboard damer
Leaderboard herrer