De norske jentene fikk en tøff åpning på lag-EM for juniorer, som spilles på Forsgårdens Golfklubb, i Kungsbacka, i Sverige.

– Det var en tøff start, sier trener Geoff Dixon, til Norsk Golf.

LES OGSÅ: – Vi har to hovedmål for mesterskapet

Tøff start

Det norske laget består av Emilie Øverås, Oda Sofie Kilsti, Tina Mazarino, Karen Klubben, Franziska Sliper og Anna Krekling, og det var førstnevnte som fikk ansvaret for å slå an tonen, tirsdag morgen.

Øverås leverte ni strålende første hull, og var to under par etter runding. Deretter ble det tøffere for Øverås – som for det norske laget – og Øverås fullførte første runde på 78 slag.

(saken fortsetter under bildet)

Ingen av de norske spilte bedre på tirsdagens siste ni hull, enn Franziska Sliper. (Foto: Geoff Dixon/Norges golfforbund)

Comeback

Både Kilsti og Klubben gikk birdieløse runder på 85 slag, før de tre siste norske jentene klinte til.

– Vi slo virkelig tilbake på ettermiddagen, og vi er fortsatt med i kampen om plassen i A-sluttspillet, sier Dixon, vel vitende om at avstanden opp til 8. plasserte Irland er bare seks slag.

Både Mazarino, Klubben og Krekling gikk sine førsterunder på 74 slag.

Det er de fem beste singelrundene hver dag som teller i sammendraget. Når sammenlagtscoren etter to dager telles opp, er det de åtte beste lagene som avanserer til A-sluttspillet, mens de åtte neste går til B-sluttspill.

– Topp 8 er målet, sa Dixon før turneringsstart.

Debrief

Da alle spillerne var ferdigspilt tirsdag ettermiddag, møttes spillere og trenere.

– Vi hadde en debrief der vi gikk gjennom tirsdagens runde; spillernes styrker og der det var rom for strategiske forbedringer.

På onsdag skal det avgjøres hvilke lag som går videre til hvilket sluttspill, og det norske laget spiller i samme startrekkefølge som på tirsdag. Det betyr at Øverås går ut først, fulgt av Kilsti, Klubben, Mazarino, Sliper og Krekling.

– Det er for å gi maksimalt med hviletid mellom rundene. Vi har gjort alt vi kan for å ta presset vekk fra spillernes skuldre, og få dem til å tenke mindre på resultat, og mer på arbeidsoppgaver. Spillerne er fokuserte, og vil gi alt i dag, sier Dixon, onsdag morgen.

Andre runde

Det er Italia som har kommet best i gang, og leder turneringen etter første dag, sju slag over par. Deretter følger Spania (+9), med Sverige og Tyskland på delt 3. plass (+10).

Norge ligger på 12. plass (+25).

Det rapporteres om ekstremvarme i Sverige, tirsdag.

Leaderboard lag-EM