Dermed kan det bli en stund til vi får se noen norske spillere gi Suzann Pettersen selskap på LPGA-touren. Fra og med neste sesong endrer LPGA-touren nemlig på kvalifiseringsssystemet, for å gjøre det vanskeligere å komme med i «det gode selskap». Fra og med 2017 er det ventet at Q-School blir en kvalifisering til andredivisjon Symetra Tour og ikke LPGA-tour. 

Marianne Skarpnord har slitt tungt hele uken på Daytona Beach i Florida. Hun lå nede på 125. plass etter åpningsrunder på 73 og 78 slag, men tente et håp om å klare cuten med en 69-runde fredag. Tilbake på den krevende Hills Course ble lørdagen imidlertid en gedigen skuffelse. Hun gikk Hills nok en gang på seks over par og raste dermed ned til 123. plass. Med +10 sammenlagt på fire runder endte hun hele åtte slag bak cutstreken.

– Dessverre gikk det ikke min vei og jeg vender nesa mot Europa igjen neste år. Jeg er selvfølgelig veldig skuffet, men shit happens. Spiller i Dubai neste uke, så forhåpentligvis kan jeg avslutte sesongen med en bra uke, skriver Skarpnord på sin Facebook-profil.

Det er de 20 beste spillerne etter søndagens avslutningsrunde som sikrer LPGA-kortet. I skrivende stund er det to skandinaver på riktig side av grensen: Nicole Broch Larsen på delt 13. plass og svenske Dani Holmqvist på 19. plass.

Marianne Skarpnord må på sin side belage seg på en ny sesong på Ladies European Tour. Hun har også mulighet til å fylle på med turneringer på amerikanske Symetra Tour, dersom det blir lange spillepauser på Ladies European Tour slik det har vært i 2016.

Om to uker er det duket for finale av kvalifiseringen til Ladies European Tour. Madelene Stavnar (15), Celine Borge (18) og Marita Engzelius (28) har allerede sikret seg en plass i finalen. Rachel Raastad og Veslemøy Heramb skal spille pre-kvalifiseing en uke før finalen slår i gang. Det er foreløpig uvisst om også LET-spiller Tonje Daffinrud må ta omveien via Q-School. Før sesongavslutningen på Ladies European Tour ligger hun helt på grensen av spillerne som fornyer arbeidstillatelsen for neste sesong.

Leaderboard