Les også: NM for herrer: Her blir Mikkel (15) tidenes yngste norgesmester for herrer 

– Det er helt fantastisk kult å kunne kalle seg selv norgesmester. Det er vanskelig å sette prestasjonene mine opp mot hverandre, men dette er defintivt noe av det aller største jeg har opplevd, strålte 18 år gamle Karoline Lund til Norsk Golf etter å ha slitt seg inn til en avslutningsrunde på par. Den var nok til at hun ble norgesmester med to slags margin.

Lund startet søndagen i delt ledelse sammen med Karoline Stormo (Arendal og Omegn GK). Duoen hadde -4 som utgangspunkt for søndagens avslutningsrunde og en luke på tre slag ned til de nærmeste utfordrerne, Franziska Sliper (Sola GK), Marthe Wold (Stavanger GK) og Dorthea Forbrigd (Oslo GK).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Karoline Lund (18) og Mikkel Antonsen (15) ble norgesmestere på Atlungstad Golf. (Foto: Fredrik Hagen)

Frem og tilbake

Det var Stormo som kom best i gang i lederballen med birdie på åpningshullet, men Lund overtok plutselig ledelsen da Stormo gjorde tre bogeys på rad fra hull 3 til 6. Det vippet imidlertid igjen på toppen av leaderboardet da Lund gikk de neste hullene på front-nine to over par.

Etter halvspilt runde befant Lund seg ett slag bak Stormo, men tre hull senere utlignet Lund med birdie. Dermed var det status quo.

To hull senere åpnet Lund opp en viktig luke på toppen av leaderboardet: Hun rullet i sin birdieputt fra to meter på hull 15, samtidig som Stormo måtte bruke ett bunkerslag, en chip og to putter for å komme seg i hullet.

Med dobbelbogey mot Lunds birdie svingte det plutselig tre slag i Lunds favør. Hun så seg aldri tilbake. 

– Det hullet ga meg litt trygghet. Men jeg var også oppmerksom på at det kunne komme spillere bakfra i de andre gruppene, så jeg holdt meg til planen hele veien inn, sier Lund til Norsk Golf.

Karoline Lund senker birdie på hull 14. Her svingte det tre slag mellom henne og Karoline Stormo. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Derfra og inn handlet det bare om å trygge inn seieren for Lund, og med fire par på rad i innspurten gjorde hun nettopp det. Hun endte til slutt fire under par sammenlagt, der hun startet dagen.

Andreplassen ble til slutt delt av Renate Hjelle Grimstad (Stavanger GK), vinneren av junior-NM på Atlungstad i 2014, og Mariell Bruun (Larvik GK), NM-vinneren i 2015. 

Selv da jeg var +3 på runden, ble jeg ikke noe stresset. Jeg tenkte heller at jeg bare måtte «gønne på»

Karoline Lund

Lund sier at nerver ikke var utslagsgivende for hennes trege starten på runden. 

– Spillet var veldig varierende i dag, så det var deilig at jeg klarte å skjerpe meg på back-nine. Dette var en seier jeg måtte kjempe hardt for. Jeg var i grunn ikke så veldig nervøs i dag. Selv da jeg var +3 på runden, ble jeg ikke noe stresset. Jeg tenkte heller at jeg bare måtte «gønne på», sier Lund til Norsk Golf.

I en konkurranse på Norsk Golfs Facebook-side tidligere denne uken spurte vi leserne hvem de tippet som vinnere. Lund var den som fikk flest stemmer blant damene.

Hun er godt fornøyd med å kunne innfri etter å ha fått påklistret et favorittstempel før turneringen startet.

– Det er stort å vinne. Det var jo derfor jeg kom hit!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Renate Grimstad og Mariell Bruun delte andreplassen. Bruun satte for øvrig ny banerekord for damer på Atlungstad med sin 67-runde lørdag. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Etter en treg start på 2017-sesongen har Lunds form vært gryende de siste ukene. På starten av sommeren endte hun på en fin tolvteplass i prestisjetunge Annika Invitational i Sverige, og forrige uke ble hun nummer 25 i EM.

Til høsten planlegger hun å spille kvalifisering til Ladies European Tour, til tross for at hun fortsatt har igjen ett år Wang Toppidrett. Hun sier hun fortsatt ikke har bestemt seg for hva hun skal gjøre etter videregående skole.

Atlungstad Golf høstet mange lovord både under og etter turneringen for et prikkfritt gjennomført arrangement – også da værgudene satte seg på bakbeina søndag formiddag. Det skal deres store frivillighetsstab ha en stor del av æren for. Da turneringslederen opprettet påmeldingen for frivillige i Golfbox før turneringen, måtte den stenges etter to døgn på grunn av overbooking!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Staben på Atlungstad høstet applaus for et bunnsolid arrangement. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Ukens norgesmesterskap var den femte av totalt syv turneringer i årets Garmin Norgescup. Neste turnering spilles på Hauger GK i midten av september.

Topp-10 NM damer

1. Karoline Lund (Losby GK) -4

T2. Mariell Bruun (Larvik GK) -2

T2. Renate Hjelle Grimstad (Stavanger GK) -2

4. Karoline Stormo (Arendal & Omegn GK) -1

5. Franziska Sliper (Sola GK) +1

6. Dorhea Forbrigd (Oslo GK) +2

7. Marthe Wold (Stavanger GK) +4

8. Tina Mazarino (Kjekstad GK) +5

9. Henriette Eidsæther Syr (Losby GK) +7

10. Julie Boysen Hillestad (Atlungstad GK) +8

Resultater NM damer