Det dårlige været som ble spådd på Atlungstad torsdag ettermiddag, ble aldri noe av, og dermed kunne damene nyte perfekte spilleforhold i dag én av norgesmesterskapet.

Etter 18 hull ligger fire av teltets 33 spillere under par, og det er ingen overraskelser i toppen.

Karoline Lund åpnet med en solid runde på tre under par, bestående av fire birdies, kun en bogey og resten par. To av birdiene kom på de tre siste hullene, og med 69 slag på scorekortet leder hun med ett slag over 2014-vinneren av NM, Mariell Bruun (Larvik GK).

– Jeg slo bra og stabilt hele runden. Jeg satte ikke så mange putter, men sånn er det. Banen spilles ganske lett, og det er mange muligheter for birdie her ute. Jeg har mange wedger til green på innspillene, sier den langtslående Lund til Norsk Golf.

Hun sier første halvdel av sesongen bare har vært «sånn halvveis». På starten av sommeren endte hun på en fin 12.-plass i prestisjetunge Annika Invitational i Sverige, og forrige uke ble hun nummer 25 i EM.

Jeg er her for å vinne, så klart. Det er jo derfor jeg er her!

Karoline Lund

– Jeg er ikke helt der jeg vil være ennå, men jeg føler at det nærmer seg, sier Lund, som planlegger å spille kvalifiseringen til Ladies European Tour til høsten, til tross for at hun fortsatt har ett år igjen av videregående skole.

Norsk Golfs lesere har tro på Losby-spilleren denne uken. I en konkurranse på vår Facebook-profil var det Lund som fikk flest stemmer da vi ba dere tippe vinnerne i begge klasser. Det tar hun selv med stor ro.

– Det er en artig anerkjennelse, men jeg tenker ikke på det. Jeg fokuserer bare på å spille mitt eget spill.

– Hva forventer du av deg selv denne uken?

– Jeg er her for å vinne, så klart. Det er jo derfor jeg er her, smiler Lund lurt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kan familien Øverås få to NM-vinnere denne sommeren? Til høyre Emilie Øverås, til venstre storebror Daniel, som vant NM match for noen uker siden. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

To slag bak Karoline Lund følger Emilie Øverås (Oslo GK) og Karoline Stormo (Arendal & Omegn GK), mens Renate Grimstad (Stavanger GK), Dorthea Forbrigd, som endte på en sterk femteplass i EM forrige uke, og 2015-vinneren Marthe Wold (Stavanger GK) deler femteplassen på par.

Wold hadde en tung start på dagen og var fire over par etter elleve hull, men svarte mesterlig med å gå de siste seks hullene på fire under par. 

Dermed ser leaderboardet sånn cirka ut som forventet etter første dag, med nesten alle forhåndsfavorittene samlet i toppen.

Det har vært en liten drøm å ha to NM-vinnere i samme familie

Emilie Øverås

En som hadde syntes det hadde vært ekstra gøy å vinne, er Emilie Øverås (-1). Tidligere i sommer ble nemlig hennes storebror Daniel vinner av norgesmesterskapet i matchspill på Drammen GK, og nå ønsker hun å følge etter. 

– Det hadde betydd utrolig mye å vinne NM. Det har vært en liten drøm å ha to NM-vinnere i samme familie. Jeg føler jeg har gitt meg selv et veldig godt utgangspunkt, sier Øverås, som for øvrig hadde broren på bagen torsdag.

Han hadde en tidlig starttid på Atlungstad, men valgte å bruke ettermiddagen på å hjelpe søsteren sin i stedet for å hvile. 

– Det var kult at han orket å være caddie. Vi liker å hjelpe hverandre når vi har muligheten, smiler Øverås.

Øverås har tatt store steg denne sesongen. Hun leder Garmin Norgescup sammenlagt med to seiere og en tredjeplass i år. Hun sier den største forskjellen sammenlignet med tidligere år, har vært stabiliteten.

Øverås begynte å representere Oslo GK etter at hun i fjor høst flyttet til Oslo for å bli elev ved Wang Toppidrett, men hun har bakgrunn fra Ålesund GK. Ålesund GK har til tross for sin beskjedne størrelse blitt en av Golf-Norges viktigste «talent-fabrikker». Øverås sier det ikke er noen tilfeldighet.

–Alle juniorene blir tatt seriøst, og alle får de samme mulighetene. Klubben har lykkes i å skape et miljø hvor man ønsker å tilbringe mye tid på golfbanen og konkurrere mot hverandre.

NB! Herrene fullførte sine åpningsrunder tidligere på dagen. 15 år gamle Mikkel Antonsen leder etter en imponerende åpningsrunde på fem under par. Les rapport fra runden her. 

Leaderboard NM damer