Ukens Vic Open i Australia er en turnering utenom det vanlige. European Tour og LPGA Tour samarbeider om verdens eneste tour-turnering der kvinner og menn spiller på samme bane til samme tid og for like mye premiepenger, men i hvert sitt startfelt.

Ettersom det er mindre premiepenger på spill enn det vanligvis er på LPGA- og europatouren, uteblir mange av de største stjernene. Det har åpnet opp for at tre norske damer og tre herrer har fått mulighet til å delta i turneringen(e).

I LPGA-turneringen er formsterke Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) og Karoline Lund (Losby GK), som deltar i sin første LPGA-turnering, godt i gang med hver sin runde på to under par. Det holder til delt 37.-plass, seks slag bak lederen Felicity Johnson fra England.

Etter flere sesonger på rad hvor topplasseringene har uteblitt, har Marianne Skarpnord fått en knallstart på 2019. Hun står med en andreplass på europatouren og en seier på den australske touren i hennes to første turneringer i år.

Tonje Daffinrud følger tre slag bak på delt 97.-plass (+1) og har to slag opp til cutstreken før fredagens andre runde.

(Artikkelen fortsetter under)

Espen Kofstad kom seg under par, men må likevel ta til takke med 101.-plass så langt. (Foto: Getty Images)

På herresiden blir det en kamp om å klare cuten for alle våre tre spillere. Herrene scorer vanvittig lavt på 13th Beach GC med 126 spillere under par så langt (!) og en lederscore på ti under par.

Espen Kofstad (Oslo GK) var den eneste norske spilleren som lyktes i å komme seg under par. Med -1 på scorekortet deler han 101.-plassen, to slag bak cuten.

Ett slag bak Kofstad følger hans ti år yngre klubbkamerat Kristoffer Reitan på 127.-plass, mens Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) ligger nest sist (T152) med en runde på to over par. Han står nå i fare for å starte europatoursesongen med fire missede cuter på fire forsøk.

Leaderboard LPGA Tour

Leaderboard European Tour