Bergenseren stod for en av sesongens største prestasjoner i norsk amatørgolf onsdag, da han beseiret verdens tredje beste amatør og feltets beste spiller, Marcus Kinhult i 32-delsfinalen.

Kinhult regnes for å være Sveriges kommende stjernespiller, og ledet nylig europatour-turneringen Nordea Masters etter halvspilt turnering. Marøy klarte til tross for sin 565. plass på verdensrankingen å beseire «Goliat» på dagens siste hull.

Dessverre måtte han gi tapt for franskmannen Antoine Rozner, ranket som nummer 109 i verden, i torsdagens 16-delsfinale. Franskmannen vant en opp. Dermed er det ingen gjenværende nordmenn med i turneringen.

British Amateur er en av verdens største amatørturneringer, og startet med et felt på hele 288 spillere. I de innledende slagspillrundene endte Marøy på 32. plass. Det var komfortabelt innenfor grensen på topp-66 som avanserte til match-sluttspillet. Det maktet ikke Kristoffer Ventura, Petter Mikalsen eller Sebastian Mørk-Andersen.

Marøy har imponert på golfbanen siden han startet på junior college i USA i fjor sommer. I høst vant han to turneringer, og ble raskt rangert som den beste spilleren i hele Junior College-systemet (NJCAA). Han avsluttet sesongen med å vinne den nasjonale juniorcollegefinalen i Kansas.

Han har også skapt overskrifter når han ikke har vunnet turneringer: Under en collegeturnering i Texas i november i fjor gjorde han hole-in-one og albatross på samme runde, en prestasjon han blant annet ble intervjuet av The Golf Channel for.

I mars deltok han i mandagskvalifisering til PGA Tour-turneringen Valero Texas Open, der han var fattige to slag unna å bli den andre nordmannen noensinne til å spille en PGA Tour-turnering.