Begge imponerte i pre-kvalifisering til mandagskvalet tidligere denne uken. Vetle Marøy (Bergen GK) delte 3. plassen på McCormick Ranch Golf Club i Scottsdale med en solid 68-runde (-3). 

Bare en halvtime lenger syd klinket Matchias Lynne Schjølberg (Oslo GK) til med en runde på fem under par på Ken McDonald Golf Course. Det resulterte også i delt 3. plass. Phoenix er forøvrig er kjente trakter for Schjølberg. Han studerte ved Arizona State University fra 2011 til 2015.

Dermed er to nordmenn klare for mandagskvalet, der kun de tre beste spillerne etter 18 hull avanserer til PGA Tour-turneringen som slår i gang torsdag.

Kristian Krogh Johannessen forsøkte seg også i pre-kvalet på Ken McDonald Golf Course. Hans runde på en under par var ikke nok til avansement. 

Skulle Marøy eller Schjølberg komme gjennom det trange nåløyet, vil vedkommende kun være den andre nordmannen i historien som spiller en PGA Tour-turnering (med unntak av The Open Championship journ. anm.). Henrik Bjørnstad er den eneste norske som har spilt på PGA Tour tidligere.

(Norsk Golf kommer tilbake med mer)

Rickie Fowler, Phil Mickelson og Bubba Watson er blant navnene som er klare for Waste Management Phoenix Open. Turneringen er en av årets mest populære på PGA-touren, mye takket være det berømte hull 16, der tusenvis av tilskuere -hovedsaklig festglade college-studenter- flokker seg rundt hullet for å juble frem stjernene. Slik så det ut da Tiger Woods gjorde hole-in-one på hull 16 i debutsesongen i 1996: