For tredje gang på fire runder i The CJ Cup@Nine Bridges, i Sør-Korea, leverte Viktor Hovland en runde på 69 slag.

Før gårsdagens runde hadde Hovland spilt utrolige 19 runder på rad på 60-tallet, på PGA-touren. Lørdagens 74-runde stoppet den rekka, men på søndag var Hovland tilbake slik vi kjenner ham.

Søndagen tilbragte Hovland sammen med ingen ringere enn Phil Mickelson.

– Han spiller med en legende i dag, sa Eurosport-kommentatorene Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud, uten å vise hvem de siktet til.

 

«The Match: Phil v Viktor»

Hovland ledet med ett slag på Mickelson før søndagens sisterunde, og den interne duellen mellom de to levde til siste hull.

Det var tydelig at amerikaneren ikke hadde tenkt å la Hovland ta all oppmerksomheten. Sammen med Hyungjoon Lee (KOR) startet duoen på hull 10, og Mickelson kastet ikke bort tiden.

Birdier på hull 12, 17 og 18, gjorde at amerikaneren hadde spist opp Hovlands ledelse, og lå til og med ett slag foran.

 

Historisk runde

Det var første gang Mickelson og Hovland spilte sammen på PGA-touren, og nordmannen hadde tydeligvis ikke tenkt å la amerikaneren vinne så enkelt.

Således fikk Hovland en perfekt start på siste ni; med birdie. Mickelson gjorde bogey. Dermed var Hovland igjen foran.

Golflegenden Phil Mickelson. Her fra lørdagens runde. (Foto: Getty Images)

Før de to siste hullene ledet Hovland stadig med ett slag. Mickelson avsluttet med to birdier. Hovland nøyde seg med birdie på det nest siste.

Avgjorde på siste

– Phil gjør birdie, og da er det han som får tv-tid på siste hull, kommenterte Bjørnstad og Haugsrud, mens tv-bildene viste at Mickelson takket Hovlands caddie Shay Knight for laget.

Dermed endte duoen likt, på delt 31. plass på resultatlista. For Hovlands del var det to plasser opp fra dagen før.Dermed ble historiens første «match» mellom Hovland og Mickelson vunnet av sistnevnte; 68-69.

Justin Thomas (USA) vant turneringen to slag foran Danny Lee (NZE).

Leaderboard