Torsdag startet Evian Championship i Frankrike, årets fjerde og nest siste major – men årets første major for Marianne Skarpnords vedkommende. Det ble dessverre langt fra den starten hun hadde ønsket seg.

Med en runde på tre over par (74 slag) måtte hun ta til takke med delt 80.-plass etter dag én, ett slag bak cutgrensen og ti slag bak lederen Paula Creamer fra USA.

Fredag fulgte Skarpnord opp med nok en 74-runde, til tross for at hun klarte å gjøre fem birdies. På scorekortet stod det nemlig også tre bogeys, en dobbelbogey og en trippelbogey. 

Etter noen tunge sesonger på Ladies European Tour har Marianne Skarpnord slått kraftig tilbake i årets sesong. Med én seier og syv topp-10-plasseringer har hun spilt sin beste golf siden gjennombruddssesongen i 2009, og hun ligger for øyeblikket helt oppe på tredjeplass på tourens pengeliste.

Det betyr at hun fortsatt har en mulighet til å utfordre om en plass på Europas Solheim Cup-lag i september, hvor hun aldri har deltatt tidligere. Da blir hun imidlertid avhengig av å utnytte neste uke godt.

Etter Evian Championship fullføres søndag, er det nemlig duket for en ny major allerede fire dager etterpå når Women’s British Open braker løs på Woburn Golf Club.

Evian Championship var den 15. majoren Skarpnord har deltatt i. Selv om sarpingen kan skilte med flere topplasseringer på øverste nivå i Europa, har hun aldri fått det helt til å stemme i golfens største turneringer. Hun står med ti missede cuter og 36.-plass som beste plassering.

Det hadde ikke passet dårlig å pynte på den statistikken neste helg.

Leaderboard Evian Championship