Bergenseren var brennhet på de første ni hullene: Syv birdies og to par resulterte i bare 30 slag ved runding. På back nine gjorde han ytterlige to birdies og en bogey. Dermed kunne han signere for en 65-runde, hans beste runde i år.

Det gir ham en ledelse på to slag over danske Patrick Rasmussen. Slaget bak er Thomas Hansen (Skjeberg GK) og Sondre Ronold (Stavanger GK) på delt tredjeplass. Med Viktor Hovland (Miklagard GK), Rikard Halvorsen (Miklagard GK) og Christian Aronsen (Miklagard GK) på delt 7. plass (-4), har Norge hele seks spillere i topp-10.

Aronsen endte på fjerdeplass i Danmark forrige uke, og ligger nå på fjerdeplass i Nordic League sammenlagt. Det er topp-5 ved sesongslutt som sikrer Challenge Tour-spill neste år.

Ukens Nordic League-turnering skulle egentlig spilles på Holtsmark, men ble flyttet til Borre da to av greenene på Holtsmark ikke fikk den ønskede gressveksten i tide til turneringsstart. 

I tillegg til å overta Nordic League-turneringen fra Holtsmark, bestemte klubben seg for å stille opp og overta lag-NM andredivisjon fra Trysil Golfklubb, som også har hatt en treg vår, og så seg nødt til å frasi seg turneringen.

Borre var også vertskap for fjorårets norgesmesterskap.

Det er hele 44 nordmenn i feltet denne uken. Blant dem er regjerende mester, Kristian Krogh Johannessen, som i år spiller på Challenge Tour. Han har imidlertid startet sesongen med seks strake missede cuter, og forsøker å spille på seg formen igjen tilbake på Nordic League. Tirsdag ble det likevel en skuffende runde på +1. Det holder bare til delt 79. plass.

– Målet nå blir å få tilbake troa på det jeg driver med. Gjør jeg det, ser jeg ingen begrensninger resten sesongen, skrev Krogh på sin hjemmeside forrige uke.

(Flere spillere er fortsatt ute på banen. Vi oppdaterer saken!)

Leaderboard