Jordan Spieth knyttet neven i det han rullet i en viktig par-putt fra tre meter på hull 18. 

Bare noen timer tidligere ledet han turneringen med fem slag, og så ut til å fortsatte der han slapp i fjor. Da blåste han feltet av banen, på vei til karrierens første majorseier.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En svak avslutning av Spieth gjør at spenningen fortsatt lever i The Masters. (Foto: Getty Images)

Nå har Rory McIlroy bestemt seg for å gi ham kamp om den grønne jakken. På en knalltøff dag på Augusta National – preget av sterk vind og vriene flaggplasseringer- var det bare fire spillere som leverte runder under par. 

20 spillere var under par på starten av dagen. Nå er det syv.

 Jeg er i en veldig god posisjon før helgen

Rory McIlroy

– Det var veldig tøffe forhold i dag. Jeg skjønte da jeg slo ut at dette var en dag der man kom til å være fornøyd med en runde på par. Jeg er i en veldig god posisjon før helgen, sa en godt fornøyd McIlroy etter runden.

Jakter «the career grand slam»

Nord-iren skal ut i lederball med den regjerende mesteren lørdag, takket være en andrerunde som bestod av fem birdies, to bogeys og en dobbelbogey. McIlroy var to over par etter 12 hull. Med tre birdies i innspurten lever jakten på «the career grand slam» i beste velgående.

McIlroy har nå mulighet til å bli den sjette spilleren i moderne golfhistorie, etter Tiger Woods, Gary Player, Jack Nicklaus, Gene Sarazen og Ben Hogan, til å inneha alle av golfens fire majorer.

– Jeg har gitt meg selv en veldig god mulighet til å gjøre noe ikke mange har gjort før meg tidligere. Jeg gleder meg veldig til i morgen, sier McIlroy, som sier han er trygg på å spille i vinden.

– Jeg vet hva som er i vente i morgen og de neste dagen. Jeg føler meg komfortabel her ute.

The Masters er nå helt åpent. Med to runder igjen er hele 22 spillere innenfor fem slag fra teten.

Rory-overtak på Spieth

Jordan Spieth var skuffet over å ha kommet inn på to over par, etter å ha startet runden -2 på de fire første hullene. Dette er Spieth sin tredje opptreden i The Masters. Hans 74-runde torsdag var utrolig nok hans første runde over par på Augusta.

– Men jeg er fortsatt i ledelsen. Jeg kunne ikke bedt om noe mer enn det, sier Spieth.

Spieth leder sin sjette Masters-runde på rad. Det er en tangering av rekorden til Arnold Palmer satt i 1960-1961. 

Kun tre spillere har vunnet The Masters to år på rad: Jack Nicklaus (1965-66), Nick Faldo (1989-90) og Tiger Woods (2001-2002).

– For å være ærlig skulle jeg gjerne spilt med noen som er mindre truende. Han har definitivt vist hva han er god for i majorene. Det kommer til å bli en virkelig morsom utfordring, sier Spieth om hva han synes om å møte McIlroy ansikt til ansikt.

Dette blir den 14. gangen Rory McIlroy og Jordan Spieth spiller sammen, men første gang de gjør det i en helgerunde. McIlroy spilte de 14 rundene på 35 under par, hele 27 slag bedre enn Spieth.

Dette føles nesten som en U.S. Open, der man bare forsøker å overleve

Jason Day

Blant spillerne som ligger topp-10, er amatøren Bryson DeChambeau. Vinneren av fjorårets U.S. Amateur Championship lå ett slag bak Spieth før det siste hullet, før han rundet av dagen med en lei trippelbogey. DeChambeau var på vei mot en runde på tre under par – noe som hadde vært feltets beste score – før kollapsen på hull 18.

Verdensener Jason Day er også med i miksen. Australieren gikk torsdagens tre siste hull på fire over par. Fredag hadde han en ny svak innspurt med +3 på back nine. Likevel er han +1 sammenlagt, kun fem slag bak Spieth. Det sier sitt om forholdene på Augusta National.

– Dette føles nesten som en U.S. Open, der man bare forsøker å overleve, oppsummerte Day runden, på en dag der hele ti tidligere Masters-vinnere misset cuten.

Med McIlroy og Spieth på toppen er bordet dekket for nok en minneverdig Masters-helg. De slår ut i lederball lørdag klokken 20.50 norsk tid.

Topp-10

1. Jordan Spieth (-4)

2. Rory McIlroy (-3)

T3. Danny Lee (-2)

T3. Scott Piercy (-2)

T5. Søren Kjeldsen (-1)

T5. Hideki Matsuyama (-1)

T5. Brandt Snedeker (-1)

T8. Kiradech Aphibarnrat (E)

T8. Sergio Garcia (E)

T8. Danny Willett (E)

T8. Shane Lowry (E)

T8. Bryson DeChambeau (E)

T8. Dustin Johnson (E)

T8. Daniel Berger (E)

Leaderboard