Australske Jason Day ledet fra start til mål på TPC Sawgrass, etter en fantastisk åpningsrunde på 63 slag (-9).

Nervøs

Før den siste runden ledet han med fire slag på trioen Hideki Matsuyama, Ken Duke og Alex Cejka. Day innrømmet at han aldri har vært så nervøs før noen golfrunde noen gang. 

– Jeg tenkte bare «ikke kollaps», det ville vært virkelig ille, sa Day etter at seieren var i boks. 

For Day kollapset ikke. Til tross for to bogeyer på de første ni hullene, slapp han aldri det jagende pakket ordentlig inn i kampen om seieren.

Trygg

På et tidspunkt var ledelsen nede i to slag, med Ken Duke, Francesco Molinari, Colt Knost og Justin Thomas som de nærmeste. Men etter at Day gjorde birdier på det 10. og 12. hullet bestod spenningen til slutt kun i om Day skulle overleve de vanligvis dramatiske avslutningshullene på TPC Sawgrass.

Se Marius Thorp beskrive den spektakulære avslutningen her. 

Day var tryggheten selv, også på det beryktede 17. hullet, og vant til slutt med fire slag på Kevin Chappell, som meldte seg på i toppen med birdier på sine siste to hull.

Se resultatene her.

Topper alt

Seieren var Days tredje for sesongen, på 10 starter og imponerende nok hans syvende på sine 17 siste turneringer. Seieren gjør naturligvis at han trygger posisjonen som verdensener og samtidig tok han over ledelsen på FedExCup-rankingen foran landsmannen Adam Scott.

– Jeg er motivert til å holde meg som nummer én. Men året er ikke over, og jeg gleder meg til resten, sa Day etter triumfen.