Årets norgesmesterskap er halvspilt, og med to runder igjen er det lederen etter dag én, Kevin André Wright, som har dratt ifra i toppen.

Fredag fulgte han opp åpningsrunden på 68 slag med en 69-runde, som inneholdt fem birdies – inkludert to på de to siste hullene for andre dag på rad.

Med syv under par sammenlagt leder han nå med fire slag over en annen overraskelse, hjemmehåpet Fredrik Hansen Jullum.

Det var Wright naturligvis strålende fornøyd med.

– Jeg spiller veldig stabilt fra tee til green. Jeg slår så stabilt nå at det ikke kunne gått så mye dårligere, egentlig. Jeg treffer mange greener, men skulle gjerne satt enda litt flere putter, smiler Wright til Norsk Golf etter en lang dag i varmen.

(Artikkelen fortsetter under)

Kevin André Wright har lite å utsette på spillet sitt de to første rundene på Losby. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Wright er én av 33 proffer i feltet på Losby denne uken. Han er bosatt halve året i Norge og halve året i USA. Wright fikk status på Canada-touren tidligere i år, men kom bare med i et par turneringer og bestemte seg dermed for å droppe det, fordi det ble for langt å reise.

Siden mai har han også spilt seks Nordic League-turneringer. Etter fire missede cuter på rad på starten av sommeren, slo han tilbake med en fin 6.-plass i Borre Open for en uke siden. Det ble en forsmak på spillet han har levert så langt på Losby GK.

Wright flyttet til Lake Nona i Orlando i vinter, samme bane hvor navn som Henrik Stenson, Ian Poulter og Graeme McDowell er bosatt. Han sier det har utviklet spillet mye å bo der.

– Jeg er der alene og har fått trent veldig mye. Jeg har fått en del kompiser der nede som jeg trener og spiller med hver dag. Det er helt perfekt, og jeg storkoser meg.

– Jeg føler jeg har blitt ganske mye bedre i løpet av den tiden jeg har bodd der, men jeg merker at jeg har slitt litt mer når jeg har kommet hjem til Norge. Det er en veldig annerledes spillestil i USA med «carry-golf», og siden jeg slår så høyt, sliter jeg mer når jeg kommer hjem til vindfulle forhold.

(Artikkelen fortsetter under)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

welcome to my office🌴

A post shared by Kevin Andre Wright (@kevinandregolf) on Feb 20, 2019 at 12:06pm PST

 

Forholdene på Losby så langt har derfor passet ham perfekt. Det har vært strålende sol, raske greener og lite vind. Ifølge værmeldingen kommer det ikke til å bli store endringer i været til helgen heller.

Jeg forsøker å lære så mye som jeg kan av Viktor

Kevin André Wright

Wright er god venn av Viktor Hovland, og har vært caddie for ham ved flere anledninger det siste året. I fjor bar han bagen for Hovland under europatour-debuten i Tyskland, og i mars var han caddie på nytt under Arnold Palmer Invitational på Bay Hill.

Wright sier det er veldig verdifullt å få et innblikk i hvordan de beste i verden spiller.

– Og det er ekstra kult å se at Viktor også har det nivået inne. Jeg prater masse med Viktor, og jeg forsøker å lære så mye som jeg kan av ham, enten det gjelder spillestrategi, trening, svingtips, ja, alt mulig egentlig, forteller Wright og legger til:

– Det er nok ikke bare jeg som henter inspirasjon fra ham. Det håper jeg alle norske golfspillere gjør!

(Artikkelen fortsetter under)

Kevin André Wright bor halve året på ærverdige Lake Nona i Orlando. Det sier han har utviklet spillet hans mye. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Før NM startet, var det knyttet store forventninger til hvordan de to europatour-profilene Kristoffer Reitan (Oslo GK) og Espen Kofstad (Losby GK) kom til å gjøre det.

(Fra runde 1: Frustrerende start for europatour-gutta på Losby)

Foreløpig har ingen av dem klart å innfri forventningene. Reitan har riktignok fortsatt føling til toppen med delt 9.-plass (E), syv slag bak Wright, mens for Kofstad sin del har det vært noen forglemmelige runder på hans gamle hjemmebane.

(Artikkelen fortsetter under)

Kristoffer Reitan har ikke spilt slik han ønsker så langt, men holder humøret oppe. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Han fikk en katastrofal start på fredagens runde med fem bogeys og en dobbelbogey på de ti første hullene, og er seks over par på delt 26.-plass.

Leaderboard NM herrer