Den innledende slagspillkvalifiseringen til årets nasjonale collegefinale NCAA Championship er fullført. Der lyktes University of Arizona å komme med blant de åtte lagene som avanserte til det avgjørende match-sluttspillet. De endte til slutt på 6.-plass, 28 over par.

Slagspillet ble kortet ned fra 72 til 54 hull på grunn av torden og mye dårlig vær, og det var har vært skyhøye scorer i de turbulente forholdene på Blessings Golf Club i Arkansas.

Vinnerlaget endte på seks over par sammenlagt, og i den individuelle konkurransen var det bare fire stykker i feltet på 132 spillere som klarte å komme seg under par.

Nå blir Sandra Nordaas avhengig av å løfte spillet sitt betraktelig hvis hun skal bidra på samme måte som hun gjorde i fjorårets matchspill-suksess. I slagspillet denne uken leverte hun nemlig runder på 84, 86 og 83 slag, og med en totalscore på hele 34 over par endte hun opp med bare to spillere under seg på leaderboardet.

Dermed ble ingen av hennes runder gjeldende på lagets totalscore, der den dårligste av de fem scorene på laget strykes hver runde. I matchspillet er det imidlertid blanke ark og alle scorer teller. Nordaas & co. møter Southern California i kvartfinalen som starter tirsdag.

(Artikkelen fortsetter under)

Sandra Nordaas’ University of Arizona er regjerende mestere i NCAA-mesterskapet. (Foto: NCAA)

Karoline Stormo har vært årets norske navn på damesiden i college med hele fem seiere. Det har ingen annen norsk spiller klart før henne – uansett kjønn. Etter å ha ligget utenfor topp-600 på verdensrankingen for amatører for et drøyt år siden klatret hun tidligere i vår helt opp til 32.-plass. Det er det høyeste noen norsk spiller har vært, siden rankingen ble innført i 2007.

Sesongavslutningen i Arkansas ble imidlertid en skuffende affære for Stormo og hennes Kent State University. Stormo delte 79.-plassen individuelt med runder på 86, 75 og 75 slag, og Kent State endte på 17.-plass i lagkonkurransen på 54 over par, hele 16 slag bak kvalifiseringsgrensen.

(Artikkelen fortsetter under)

Karoline Stormo har imponert stort i sin tredje sesong som collegespiller, men sesongen ble avsluttet på skuffende vis. (Foto: Kent State)

Kvinnene fullfører NCAA Championship onsdag ettermiddag. To dager senere braker herrenes turnering løs på samme bane, med Viktor Hovland som eneste norske spiller med i feltet. Hans Oklahoma State University er regjerende mester og skal forsøke å forsvare trofeet for første gang i lagets historie. De regnes også som favoritter før turneringen starter.

Leaderboard NCAA Championship