Etter å ha sikret finaleplassen i omspill, hadde tydeligvis den unge Drøbak-spilleren fått nok spenning. I finalen hadde hun nemlig kontroll helt fra start, og kunne heve trofeet etter å ha vunnet matchen 2/1 fredag ettermidag.

I tillegg til prestisjen som ligger i å vinne en turnering av slikt kaliber, kan Nordaas etter alle solemerker begynne å glede seg til å spille Junior Solheim Cup. Ettersom British Girls er blant de aller største turneringene som finnes for juniorer, blir hun svært vanskelig å utelate fra det europeiske laget etter denne knallsterke prestasjonen.

– Dette har vært en lang uke, og jeg er litt sliten nå. Nå skal hjem og ta en liten hvileperiode. Spillet var stabilt hele uken, men det var nok puttingen som sikret denne tittelen, sa hun i seiersintervjuet.

Finalemotstanderen, spanske Marta Sanmartin, er betydelig høyere ranket enn Nordaas og var utvilsomt forhåndsfavoritt før finalen. I matchplay er imidlertid alt mulig, og nå kan Drøbaksjenta regne med å gjøre et solid byks oppover amatørrankingen.

Dette er en av de største norske juniorprestasjonene på damesiden på lang tid, og Nordaas bekrefter nok en gang at hun blir en svært spennende spiller å følge i fremtiden.

Marianne Skarpnord vant også denne turneringen i sine yngre dager, og en artig kuriositet er at hun deler svingtrener med Nordaas. De har begge et tett samarbeid med Team Norway-coach Darren Webster-Clark.

Resultater og øvrig informasjon fra storturneringen i Skottland finner du her.

Fra torsdag

Drøbak-jenta kvalifiserte seg tidligere denne uken til sluttspillet, takket være en delt 28. plass (E) i de innledende slagspillrundene – godt innenfor de 64 beste som avasnerte til matchspillet. Det samme klarte Vestfolds Celine Borge med en score på tre over par etter to runder.

Onsdag tok de fatt på 32-delsfinalen på West Kilbride Golf Club i England. Der vant både Nordaas og Borge sine matcher på det 16. hullet, 3&2 mot henholdsvis Katharina Baratta Dragono (Østerrike) og Ylvie Chaucheprat (Frankrike).

I 16-delsfinalen senere på dagen ble det dessverre over og ut for Borge, som måtte gi tapt to ned på det 18. hullet mot tyskeren Alexandra Forsterling.

Også for Nordaas ble det en spennende match mot Kaleigh Telfer (Sør-Afrika). De to delte matchen etter 18 hull, men på andre omspillshull trakk Nordaas omsider det lengste strået.

Torsdagens åttedelsfinale mot Eva Gilly fra Frankrike ble en langt mindre jevnspilt affære. Der avgjorde hun matchen allerede på det 14. hullet, 5&4.

På ettermiddagen ventet Ivanna Samu (Sør-Afrika) i kvartfinalen. Der fortsatte Nordaas storspillet. Hun delte matchen etter 18, men akkurat som i 16-delsfinalen gikk hun seirende ut på det andre omspillshullet.

Nordaas gjorde en sterk up and down for par på det siste hullet for å dele matchen, og fulgte opp med birdie på begge de to hullene i playoff.

Dermed er hun klar for semifinale mot Maria Parra fra Spania. Av de fire spillerne som er igjen i turneringen er tre av dem spanjoler.

– – –

I guttas Boys Amateur Championship er alle norske spillere utslått. Kristoffer Reitan avanserte med 19. plass i slagspillet, mens Viktor Hovland delte den siste sluttspillplassen med engelskmannen Coby Cartwright.  Torsdag måtte de ut i duell for å avgjøre hvem som skulle få en plass i 32-delsfinalen. Det ble Cartwright, som slo Hovland 2&1.

I 32-delsfinalen gjorde nederlenderen Mike Korver kort prosess på Kristoffer Reitan 4&3.