Etter en treg start på comeback-sesongen etter et langvarig skadeavbrekk begynner Espen Kofstad endelig å ligne på seg selv igjen. I forrige ukes Made in Denmark klinte han til med en 12.-plass og hans største premiesjekk noensinne på europatouren.

Nå imponerer han stort igjen i Belgia.

I de to innledende slagspillsrundene av Belgian Knockout leverte 31-åringen fra Oslo runder på 66 og 67 slag. Med solide ni under par sammenlagt ligger han på delt andreplass, kun to slag bak lederen Anton Karlsson fra Sverige.

Dermed har han sikret seg en meget god seeding før sluttspillet slår i gang lørdag morgen.

Kofstad fikk selskap høyt på leaderboardet av klubbkamerat Kristoffer Reitan, som fortsetter å bite fra seg i sin debutsesong på europatouren.

Han leverte runder på 69 og 67 slag for å komme seg til -6 totalt og en foreløpig delt 10.-plass.

 

(Artikkelen oppdateres når alle er ferdigspilt)

For Kristian Krogh Johannessen sin del ble det langt mer spenning i jakten på en plass i sluttspillet. Etter å ha gått de to rundene på to under par (68-72) måtte han ut i omspill sammen med elleve andre spillere (!), der de ni beste sikret seg helgespill. Det klarte Krogh heldigvis.

Forrige ukes turnering i Danmark var hans første klarte cut på europatouren på ni forsøk i år, og forhåpentligvis var det et tegn på at det nå er lysere tider i vente.

(Artikkelen fortsetter under)

Etter en blytung start på sesongen har Kristian Krogh Johannessen nå klart to cuter på rad. (Foto: Getty Images)

Ukens turnering spilles med et spesielt format som skiller seg veldig fra de vanlige 72-hulls slagspillsturneringene på touren. De 64 beste spillerne etter to runder slagspill avanserer nemlig til sluttspillet, hvor det skal spilles slagspillsmatcher over ni hull.

Her vil den beste spilleren fra slagspillet møte den dårligste spilleren, den nest beste møter den nest dårligste, og så videre.

Siden det er slagspillsmatcher, er alle duellene garantert å vare ni hull. Det ikke lov til å «gi» hverandre putter, og det utforutsigbare formatet kan føre til store svininger i stillingen underveis.

Det fikk man demonstrert godt under fjorårets turnering i åttedelsfinalen mellom Victor Perez og Oliver Fisher, der Perez lå under med to slag med bare tre hull igjen å spille. I matchspill ville det nesten vært avgjort på dette tidspunktet, men slik er ikke tilfellet i Belgian Knockout.

Perez senket utrolig nok sitt andreslag fra fairwayen på det påfølgende par 4-hullet for eagle, mens Fisher gjorde bogey på det samme hullet. Plutselig gikk han fra ledelse med to slag til å ligge ett slag bak i løpet av ett og samme hull.

Leaderboard