Q-School-finalen spilles over seks runder på Lumine Golf Club i Spania, og er den tøffeste turneringen på den europeiske golfkalenderen. Her kjemper 156 spillere om 25 plasser på europatouren i 2018.

Når fire runder gjenstår, har alle de tre norske spillerne gitt seg selv gode muligheter til europatourspill i 2018.

Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) var dagens norske navn på Lumine. 20-åringen, som allerede er sikret arbeidstillatelse på Challenge Tour neste år, fulgte opp åpningsrunden på to under par på Hills Course med å gå tre under par på Lakes Course søndag. 68-runden bestod av fire birdies, én bogey og resten par. Den sendte ham helt opp til delt 9.-plass, fem bak lederne Andrea Pavan og Tom Murray.

Ett slag bak Arnøy følger Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK), som virkelig ser ut til å ha funnet formen når det gjelder som mest. Det står mye på spill for Krogh, som rykker ned til Nordic League hvis han ikke klarer topp-70-cuten etter fire runder. Slik han er plassert akkurat nå, ligger det imidlertid heller an til opprykk enn nedrykk. 

Han ligger tre under par etter en 69-runde på Lakes Course, og klatret med det 29 plasser opp til delt 21.-plass, ett slag bak Arnøy.

Kristian Krogh Johannessen biter godt fra seg. (Foto: Benjamin A. Ward)

Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) er i likhet med Arnøy sikret spill på Challenge Tour neste år. Han var beste nordmann oppe på 14.-plass etter første runde, men falt til 32.-plass med en andrerunde på én over par på Hills Course. Med -2 sammenlagt har han likevel bare ett slag opp til topp-25-plasseringen som gir europatour-avansement. Tage har for øvrig kvalifisert seg til europatouren gjennom Q-School hele fire ganger tidligere i karrieren – mer enn noen annen norsk spiller.

I tillegg til den norske trioen er det også grunn til å følge spent med på hva som skjer med svenske Åke Nilsson denne uken. Han deler 21.-plassen sammen med Krogh Johannessen på tre under par.

Hvis Nilsson klarer cuten etter fire runder, rykker Aksel K. Olsen fra Stavanger opp til Challenge Tour i 2018. Olsen endte nemlig på sjetteplass på Nordic League sammenlagt, én plass utenfor arbeidstillatelse på Challenge Tour, men hvis Nilsson klarer cuten, flyttes Olsen én plass oppover Nordic League-listen.

Leaderboard