Før årets sesong stod Nøtterøy-spilleren, som nettopp ble ferdig på Wang Toppidrett i Tønsberg, med en 9.-plass på Garmin Norgescup og 10.-plass på Srixon Tour som sine beste resultater på øverste nivå i Norge.

I år har han fulgt opp med en 14.-plass på Srixon Tour som bestenotering, men en 9.-plass og sterk 3.-plass i de to Norgescup-turneringene han har stilt opp i.

Nå er han på toppen av leaderboardet etter 18 hull mot et felt som inneholder flere av Skandinavias beste proffspillere.

I åpningsrunden av Borre Open på Borre GK i Vestfold klinte 19-åringen til med en runde på åtte under par.

Vikens bogeyfrie runde inneholdt seks birdies og en eagle på det drivebare hull 17, et par 4-hull på 303 meter, men som bare er litt over 250 meter i luftlinje.

65-runden gir Viken en ett slags ledelse over Christopher Sahlström. Turneringen spilles over tre runder og avsluttes torsdag.

Dette er for øvrig ikke første gang Viken vekker oppsikt på golfbanen. I fjor sommer fikk han oppmerksomhet i Laagendalsposten da han og kompisen Kristian Berg spilte 108 golfhull på et døgn. Da hadde de gått 90 000 skritt, over seks mil hver seg!

Lie Viken har for øvrig nylig signert med Concordia University og blir collegespiller til høsten.

Unggutten har for øyeblikket selskap i topp-10 på Borre av fem norske spillere, men i skrivende stund er det bare Elias Bertheussen (-5, Byneset GK) og Mats Ege (-3, Stavanger GK) av disse som er ferdige med sine runder.

(Artikkelen fortsetter under)

Elias Bertheussen fortsetter sitt solide spill på Nordic League. (Foto: SGT)

Bertheussen deler 6.-plassen på fem under par og fortsetter dermed sitt imponerende spill denne sesongen. TIl tross for at hans første seier siden 2017 foreløpig har latt vente på seg, er det lite å utsette på stabiliteten hans: Trønderen står med ni topp-10-plasseringer på 14 turneringer i år, inkludert tre pallplasseringer, og ligger nå på tredjeplass på Nordic Leagues pengeliste med 21 000 innspilte euro.

Etter Borre Open gjenstår elleve turneringer av årets sesong. Det er topp-5 ved sesongslutt som «rykker opp» til Challenge Tour – nivå 2 i Europa – neste sesong. Elias Bertheussen klarte dette i 2014, men rykket tilbake i Nordic League igjen etter et år på Challenge Tour.

Leaderboard Borre Open