Håkon Arnesen og Christian Johansen klinket til med gullmedalje, i en sisterunde som skulle vise seg å bli uhyre spennende for de to Grønmo-gutta.

– Vi ledet med fem slag ved start og lå under med to slag før siste hull. Vi måtte med andre ord levere. Et godt utslag la et godt grunnlag. Konkurrenten var nok preget av situasjonen og brukte for mange slag til green. Innspillet vårt var en meter fra koppen, og Håkon satte putten kontant for par. De satte putten på siden, og da var gullet sikret med ett slag. Moro!, oppsummerer Christian H. Johansen avslutningen på sin Facebook-profil.

Magnus Nos og Steinar Norstrand sikret sølvmedalje. (Foto: Karl Filip Singdahlsen/NIF)

Samtidig som Arnesen og Johansen sikret gull, sørget Askers Magnus Nos og Steinar Norstrand for at troppen flyr tilbake til Norge med enda mer edelt metall i bagasjen. De kunne juble for sølvmedalje i den andre puljen.

Vi gratulerer det norske laget med prestasjonen!

Special Olympics er for mennesker med utviklingshemning, og hele 7000 (!) utøvere fra 177 land vil konkurrere i 25 forskjellige idretter. Av den norske troppen på 28 utøvere er fire av dem golfspillere. De var satt sammen i to lag bestående av en spiller med utviklingshemning og en spiller som ikke er utviklingshemmet:

– Håkon Arnesen, Grønmo GK

– Christian H. Johansen, Grønmo GK (unified partner)

– Magnus Nos, Asker GK

– Steinar Norstrand, Asker GK (unified partner)

Med midler fra Extrastiftelsen har stadig flere golfklubber startet treningsgrupper for golfere med utviklingshemninger. TIl tross for at Special Olympics sommerleker er verdens største idrettsarrangement, er det fortsatt lite kjent i Norge. Nordisk Film holder på å lage en serie programmer hvor de har fulgt deltagerne frem mot turneringen i Los Angeles, samt under lekene. Episodene sendes på TV2 til høsten/vinteren.