Etter scorer på 70 og 73 innledningsvis lå han på niendeplass med +1 totalt da én runde gjensto. På finalerunden tirsdag viste han for alvor at vinterrusten nå er borte, og klinte til med en bogeyfri 67-runde som bragte ham opp til en sterk tredjeplass.

Drammen-spilleren ser ut til å trives godt på ærverdige Oak Hills Country Club, Jimmy Walkers gamle hjemmebane i San Antonio, Texas. I fjor havnet han nemlig på andreplass i denne turneringen, og foreløpig er dette hans beste plassering i Baylor-drakta.

Gjesteby var imidlertid ikke den eneste nordmannen som slo godt fra seg denne uken. Petter Mikalsen spiller for Denver, Espen Kofstads gamle skole, og hadde også en flott uke i San Antonio. Med rundescorer på 75-72-67 endte Stavanger-gutten på en delt femteplass med en totalscore på +1.

67-rundene til Gjesteby og Mikalsen var best av alle på finaledagen.

Den tredje nordmannen i startfeltet, Mikkel Bjerch-Andresen fra Haga, fikk det ikke helt til å stemme denne uken. Med +12 totalt endte han på en delt 45.plass, men en avslutningsrunde på par er likevel noe positivt å ta med seg videre.

Baylor University, med Gjesteby og Bjerch-Andresen på laget, tok en overlegen lagseier i en turnering hvor ”bjørnene” historisk sett har vært svært gode. Med -2 totalt vant de UTSA Oak Hills Invitational med hele 16 slag denne gangen.

I tillegg stakk Baylors sisteårsstudent Kyle Jones av med seieren individuelt med en totalscore på åtte under par.

Etter at stjernecoachen Mike McGraw tok over etter Greg Priest på Baylor i fjor sommer, har laget virkelig fått en ny giv. Dette skaper nasjonale overskrifter i USA, og i høst lagde Golf Channel en stor sak på denne nye æraen som nå er på gang i Waco, Texas.

McGraw har coachet utallige PGA Tour-spillere, deriblant Rickie Fowler, Peter Uihlein, og Morgan Hoffman i nyere tid. De norske gutta på Baylor er med andre ord i trygge hender.

I skrivende stund er Baylor nummer åtte i collegegolfens øverste divisjon, og med ukens seier er det ikke umulig at de snart tar steget helt opp i toppen blant de aller beste universitetene i USA.

Resultater