Kofstad skulle starte fjerde runde ni slag bak cutstreken. Det var det lite poeng i for en spiller som var avhengig av en topp-25-plassering for å forbedre sin allerede eksisterende europatour-kategori for neste sesong.

– Q-School ferdig for min del, på tide å dra hjem og forberede meg til Dunhill eller Australia – avhengig av hvilken av turneringene jeg kommer inn i. Ryggen føles bra, skriver Kofstad på Twitter.

Alfred Dunhill Championship i Sør-Afrika er sesongstarten på European Tours 2016-sesong, men begynner allerede 26. november. Uken etter starter Australian PGA Championship.

– – –

 

Runde 3

For andre dag på rad måtte Espen Kofstad skrive 78 på scorekortet, og er nå helt ute av kampen om en plass blant de 25 beste.

Dermed fortsetter nordmannen å rase nedover resultatlisten. På søndag falt han fra 21. til 116. plass. Etter mandagens strabaser er 28-åringen nå helt nede på en 141. plass, ni slag over par – som også er ni slag over cut-grensen.

Det svenske stjerneskuddet Marcus Kinhult leder etter tre av seks runder på PGA Catalunya. Den 19 år unge amatøren leverte en forrykende 65-runde mandag, og leder på -14. Marginen ned til den magiske grensen som gir spill på Europatouren er på hele åtte slag, dermed kan den talentfulle unggutten fra Bohuslän begynne å forberede seg på en tilværelse som proff.

 

Etter nok en sesong som gikk tapt på grunn av ryggskade, er Kofstad allerede sikret «medical exemption» fra European Tour. Han er garantert samme europatour-kategori i 2016 som han hadde denne sesongen – uavhengig av hva som skjer i Q-School-finalen.

Dette er tredje år på rad Kofstad spiller Q-School-finalen. Turneringen spilles over seks runder.

Leaderboard