Etter å ha vært med på å tape Solheim Cup forrige helg fikk USAs nye stjerne Nelly Korda en liten revansj i helgens Lacoste Ladioes Open de France på Golf du Medoc i Frankrike.

Med en maktdemonstrasjon på 15 under par vant Korda med hele åtte slag foran nærmeste utfordrer, Celine Boutier (Frankrike), som for øvrig også var en av de store Solheim Cup-stjernene med fire seirer på fire matcher.

Uken i Frankrike ble også oppløftende for Tonje Daffinrud, som med en totalscore på to over par (72, 71, 73, 70) endte på en fin 19.-plass, og dermed spilte inn en sjekk på snaue 50 000 kroner.

 

 

Det var Daffinruds sjette topp-20-plassering i 2019, mer enn hun har hatt i noen av sine fem sesonger på europatouren, og hun har nå klatret opp til en fin 23.-plass på tourens poengliste.

Marianne Skarpnord holder på sin side stand oppe på 3.-plass på poenglisten etter at hun delte 26.-plassen i Frankrike med en totalscore på fem over par. Skarpnord har endt topp-10 i halvparten av de 14 Ladies European Tour-turneringene hun har spilt i år.

Det gjenstår nå bare tre turneringer av årets europatour-sesong, og det er kun Skarpnord og Daffinrud som foreløpig er på skjema av våre norske damer til å ende topp-80 på poenglisten og dermed forlenge arbeidstillatelsen på touren til 2020.

Marita Engzelius, som for øvrig giftet seg i helgen, ligger på 101.-plass, etterfulgt av Mariell Bruun (spillet på LET Access Series) på 131.-plass, skadeplagede Karoline Lund på 134.-plass, og Celine Borge på 138.-plass. Borge har prioritert amerikanske Symetra Tour denne sesongen, nivået under LPGA-touren.

Resultater