Fra og med 2020 vil Nordic Golf Tour erstatte Swedish Golf Tour. Den nye tureringsserien, som er et samarbeid mellom de tre golfforbundene i Sverige, Danmark og Norge, skal gi hjemlige utøvere et bedre turneringskonsept i Norden samtidig som turneringene kvalifiserer for videre spill i Europa.

Åpner for Europa

Nordic Golf Tours turneringsprogram for 2020 inneholder åtte turneringer i tre land med en total premiesum på 3,4 millioner svenske kroner.

Seks av konkurransene er en del av Ladies European Tours LET Access Series (nivå 2 i Europa). I tillegg kommer en turnering på Moss & Rygge Golfklubb samt turneringsfinalen på Ekerum Resort. De sistnevnte er en del av Nordic Golf Tour, men er ikke som en del av LET Access Series.

De fem beste på LET Access Series-rangeringen når sesongen er over får spillerettigheter på Ladies European Tour (LET) i 2021.

– Det er veldig gledelig at det nå er blitt en tydeligere vei oppover i tour-systemet også for kvinnene. Det innebærer at kvinnene kan spille flere og bedre turneringer nærmere hjemme samtidig som man kan kvalifisere seg til større og bedre turneringsserier. Med god utvikling og gode resultater kan man nå ta seg fra Norden til LPGA, sier toppidrettssjef Øyvind Rojahn i Norges Golfforbund.

Turneringsprogram Nordic Golf Tour 2020:
21–23 mai:    Skaftö Open (Skaftö Golfklubb)
28–30 mai:    Tegelberga Open by Trelleborgs Kommun (Tegelberga Golfklubb)
3–5 juni:          Danish Open (Hillerød Golf Club)
16–18 juni:     Moss & Rygge Open (Moss & Rygge Golfklubb)
23–25 juli:      GolfUppsala Open (GolfUppsala Söderby)
6–8 aug:          Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider (Västerås Golfklubb)
13–15 aug:     Scandic PGA Championship (Allerum Golfklubb)
7–9 okt:           SM Match presented by Greatdays (Ekerum Resort)