Denne helga ble årets tredje Srixon tour arrangerte for Norges beste juniorgolfere på Holtsmark. Det ble konkurrert i fire klasser; jenter U19, gutter U19, jenter U15 og gutter U15.

Har aldri sett banen så grønn

I den eldste jenteklassen, var det Silje Torvund Ohma (Fana GK) som tok hjem seieren i suveren stil. Tre jevne runder på 73, 71 og 71 slag, ga en totalscore på ett slag under par, og en overlegen seier.

– Det føltes veldig godt. Det begynner å bli en stund siden sist jeg vant, så det var veldig gøy, sier Ohma, til Norsk golf.

Silje Torvund Ohma vant foran Sophia Fondenær og Pok Tuphok Pedersen. (Foto: Aleksander Ottersen Mile)

– Hva syns om banen?

– Banen var i utrolig bra stand. Jeg har aldri sett den grønnere enn i helga. Greenområdene var tøffe, og roughen var seig, så det var ikke noen lette chipper denne helga.

– Hva er sesongens store mål for din del?

– Målet blir å fortsette å spille god golf, fullføre skolen, snart starte på college og så spille god collegegolf.

Avstanden ned til nummer to, Sophia Fondenær (Oslo GK) og Pok Tuphok Pedersen (Losby GK), var på hele ti slag.

Silje Torvund Ohma representerer Fana GK. (Foto: Aleksander Ottersen Mile)

– Deilig

I den eldste gutteklassen ble det langt jevnere, og der var det til slutt Oliver Ulmo (Oppegård GK) som vant etter runder på 72, 70 og 74 slag. Det ga en totalscore på par, og det eneste guttespilleren som spilte på par eller bedre.

– Det føles veldig bra. Det er min første seier på Srixon tour. Jeg har hoppet over et par turneringer i det siste for å trene, og da er det deilig at det gir resultater, sier Ulmo til Norsk golf.

Oliver Ulmo vant på Srixon tour for aller første gang. (Foto: Aleksander Ottersen Mile)

– Hva syns du om banen?

– Den var bra, men det var jo veldig vått. Man måtte ta høyde for at man ikke får så mye rull, og det var viktig å ha god lengdekontroll, men det var ingenting å klage på på banen.

– Hva er dine ambisjoner for sesongen?

– Jeg reiser på college til sommeren. Målet var å vinne en turnering før det, og det har jeg gjort nå. Neste mål er å finne toppformen, komme inn på collegelaget, og vinne en turnering der i løpet av de fire skoleårene. Det neste målet deretter, blir å komme ut i profflivet.

Oliver Ulmo representerer Oppegård GK. (Foto: Aleksander Ottersen Mile)

Seier til Hedevig og Cornelius

I den yngste jenteklassen var det Hedevig Anna Braastad-Huth (Fana GK) som vant. Hun vant med to slags margin til Henriette Spilling Gjelten (Losby GK). Ytterligere fire slag bak fulgte Martine Sveum (Haga GK).

Cornelius Farhang (Oslo GK) vant G15-klassen med en samlet score på +2. Det holdt til fem slags seier ned til Ludvig Solvang (Østmarka GK) på andreplass, og Sander Vallestad (Sunnfjord GK) på tredje.

Hedevig Anna Braastad-Huth og Ludvig Solvang vant de yngste juniorklassene. (Foto: Aleksander Ottersen Mile)

Neste turnering på Srixon tour, årets fjerde, spilles 5. og 6. juni. De eldste juniorene spiller på Norsjø GK, mens de yngste spiller på Grenland & Omegn GK).

Linus spilte minus

Den beste enkeltrunden i helga, var det Linus Pettersen som stod for. Med en runde på 67 slag (-5) Losby-spilleren tok et kjempejafs på resultatlisten på siste dag – åtte plasser opp.

Linus spilte minus – og leverte sesongens beste runde på Srixon tour til nå. (Foto: Norges golfforbund)

Runden som bestod av seks birdier og én bogey, ga tredjeplass til slutt, to slag bak andremann Joachim Larsen Tegner (Asker Golfklubb). Dette er sesongens første enkeltrunde under sytti slag, sier Rolf Karlsen i Norges golfforbund, til Norsk golf.

Play of the day

Det var likevel ingen av de ovennevnte som greide å ta den uhøytidelige tittelen «play of the day». Den var det Ohmas klubbvenninne, Jeanette Waagen Bolstad (Fana GK), som sikret seg.

Jeanette Waagen Bolstad leverte helgens eneste hole-in-one, på hull fem. (Foto: Privat)

På det femte hullet på søndag, et par 3-hull, slo Bolstad ballen rett i koppen, og dermed helgas eneste hole in one. Det bidro til en 13.-plass til slutt.

Leaderboard