I det som er et av de sterkeste startfeltene i lag-NM på mange år, regnes Oslo Golfklubb som store favoritter til å forsvare fjorårsseieren i herreklassen. Laget består av ingen ringere enn OL-klare Espen Kofstad, Marius Thorp (denne uken er det for øvrig tiårsjubileum siden Marius Thorp ble beste amatør i The Open), Nordic League-spiller Mathias Schjølberg, Kristoffer Ventura, som har hatt en knallsesong på college, og Norges beste junior, Kristoffer Reitan.

Hovedstadsgutta har åpnet opp en luke på syv slag i toppen på en solfylt dag i perfekte forhold på Bogstad.

Dagens prestasjon var det Kristoffer Reitan og Espen Kofstad som stod for i formiddagens foursomerunde. Duoen lå to under par etter 12 hull, men det ble en slurvete start for Kofstad og Reitan. De måtte gang på gang kjempe hardt for å redde par, men på mirakuløst vis klarte de å holde seg unna bogeys.

Så løsnet det for alvor. 

De klinket til med en voldsom sluttspurt med seks birdies på de seks siste hullene. 64-runden var fredagens laveste foursome-score med fire slags margin. 

Espen Kofstad innrømmet til Norsk Golf før turneringen slo i gang at han føler mer press når han spiller hjemme i Norge, sammenlignet med turneringer i utlandet. 

(Les også: Kofstad gleder seg til lag-NM på hjemmebane)

Kofstad tok seg fri fra ettermiddagens fourball. Dermed steppet Mathias Lynne Schjølberg inn – uten at det svekket laget nevneverdig: Han og Reitan gikk på 63 slag. Kombinert med en 66-runde fra Kristoffer Ventura og Marius Thorp ligger Oslo Golfklubb nå 22 under par.

Stavanger GKs Aksel K. Olsen, Petter Mikalsen, Ole B. Ramsnes og Ruben Pettersen ligger 15 under par, tre slag foran Drammen GK (Kristian Krogh Johannessen, Kevin Andre Wright, Knut-Alexander Schiager).

(Foto: Oslo GK/Facebook)

Leaderboard herrer 

Også på damesiden har det vært en optimal start for de regjerende mesterne.

Stina Resen og Dorthea Forbrigd startet med en 72-runde i foursome, etterfulgt av 63 slag i bestball. Ni under par sammenlagt gir en ledelse på fem slag over Stavanger GKs Marthe Wold og Renate H. Grimstad.

Larvik GK innehar tredjeplassen på to under par, anført av Mariell Bruun, Ragnhild Skilbred og Julie Marie Skalleberg.

Leaderboard damer