Turneringen, som ble spilt på Enville Golf Club utenfor Birmingham, ble innledet med slagspill-kvalifisering tirsdag og onsdag. Der endte Øverås på en fin 8.-plass sammenlagt (E), og sikret seg en plass i sluttspillet med komfortabel margin.

Torsdag morgen ventet franske Elsa Ettori-Douard i 16-delsfinalen. Der holdt Øverås det solide spillet gående med 3&1-seier. I ettermiddagens åttedelsfinale mot danske Sofie Kibsgaard Nielsen fortsatte Øverås å imponere. Denne gangen gikk matchen helt til det siste hullet, hvor Øverås til slutt vant to opp sammenlagt.

Fredag morgen var det klart for fransk motstand for andre dag på rad, og Øverås fortsatte der hun slapp med å vinne over Lucie Malchirand én opp på hull 18.

Øverås overrasket stort, og viste ingen tegn til å ta foten av gassen. I ettermiddagens kvartfinale fortsatte hun å gasse på mot italieneren Clara Manzalini. Øverås vant komfortabelt 3&2 og ble klar for en sensasjonell semifinale. Der møtte hun Elena Moosmann fra Sveits.

– Jeg skjelver akkurat nå. Jeg kan nesten ikke tro det, sa Øverås etter å ha kvalifisert seg til semifinalen.

Lørdag morgen var det duket for semifinale, og til tross for at Moosmann var solid favoritt, fortsatte Øverås å overraske. Med en runde som tilsvarte én under parm vant hun to opp, og sikret seg dermed en plass i finalen.

Øverås var definitivt å regne som en «underdog» dette sluttspillet, og på sin vei til finalen slo hun spillere som var ranket flere hundre plasser over henne på verdens amatørranking. 

I finalen møtte hun dessverre sin overkvinne i enkgelske Lily May Humphreys. Humphreys, som også var storfavoritt før matchen begynte, festet grepet tidlig med seier på de fire første hullene og så seg aldri tilbake. Da de ble ferdig med det 13. hullet, var matchen avgjort, 7&5 i Humphreys favør. 

Selv om det ble tap i finalen for Øverås, er andreplassen uansett en av årets største prestasjoner i norsk juniorgolf. Det er iallfall ingenting å utsette på sommeren til familien Øverås. Tidligere i sommer ble hennes storebror Daniel norgesmester i matchspill på Drammen Golfklubb.

Girls’ British Open Amateur Championship er Europas største jenteturnering. Sandra Nordaas fra Drøbak vant turneringen i 2015, en seier som sikret henne en plass i Junior Solheim Cup måneden etter.

Emilie Øverås kommer egentlig fra Ålesund, men flyttet til Oslo i fjor høst da hun ble elev ved Wang Toppidrett. Hun har imponert på Norgescup så langt i år med to seiere og en 3.-plass på fire turneringer. Det holder til andreplass sammenlagt.

Resultater