Hovland startet turneringen med en tung 75-runde (+3) og lå nede på 55.-plass av 78 spillere totalt torsdag.

På fredagens andrerunde svarte 23-åringen med å forbedre scoren med hele ni slag.

Med seks under par, 66 slag, klatret Hovland helt opp til delt 20.-plass, og han befinner seg nå bare tre slag bak topp-10 når to runder gjenstår. Hans spillepartner de to første rundene, Xander Schauffele, har på sin side vært i det umulige hjørnet og leder med tre slag med 14 under par totalt.

Hovland startet dagen med tre par på rad før han innkasserte dagens førte birdie etter nesten å ha gjort hole-in-one på det 196 meter lange hull 13.

Tre hull senere kom det nok et spektakulært høydepunkt da han gjorde en vanvittig eagle fra sanden: Hovland klarte å slå seg hele veien opp til greenbunkeren på to slag på det 578 meter lange par 5-hullet, og fra en blind lie 15 meter unna hullet lobbet han ballen følsomt opp på green og rett i koppen – uten at han var klar over det selv med en gang.

 

Hovland avsluttet en forrykende første halvdel av runden med birdie på hull 18 etter å ha slått seg inn på to slag på par 5-hullet, og på det tidspunktet var han allerede fire under for dagen.

(Artikkelen fortsetter under)

 

Det slaget taptet han imidlertid bare noen minutter senere etter at utslaget på hull 1 havnet i bekken til venstre for fairway, men Hovland klarte heldigvis å begrense skaden. Bogeyen skulle også bli hans eneste tapte slag for runden.

På det fjerde par 5-hullet kom han seg tilbake på -4 for dagen etter å ha limet innspillet fra roughen 100 meter unna. På hull 7 fortsatte han med birdie på nytt med en up-and-down fra greenkanten på par 5-hullet, og dermed spilte han Shadow Creeks fire par 5-hull på fem under par fredag (!).

 

 

Han fulgte opp med enda en birdie fra fire meter på hull 8, hans nest siste hull for dagen, og med par på hull 9 kunne han signere for en 66-runde, fredagens tredje laveste score i feltet.

Ifølge PGA Tours «strokes gained»-statistikk, som viser hvor spillere tjener og taper slag til resten av feltet, var både det lange og korte spillet mye bedre hos Hovland torsdag.

Han tjente til sammen 3,7 slag på utslag og innspill, en forbedring på 3,6 slag fra fredagen, og med putteren gikk han fra å tape 2,4 slag torsdag til. tjene ett slag fredag.

Vi krysser fingrene for at han fortsetter i samme spor i helgen!

(Hovland tar fatt på tredjerunden klokken 19.31 lørdag i gruppe med Joaquin Niemann og Harris English.)

Leaderboard