Etter solide runder på 70 (-3) og 73 (E) slag på vanskelige Royal Golf Dar Es Salam torsdag og fredag hadde Reitan et solid utgangspunkt for lørdagens tredje runde: Han delte 7.-plassen på -2 sammenlagt, kun to slag bak toppen av leaderboardet.

Dessverre fikk han det aldri helt til å stemme lørdag, og resultatet ble et scorekort som inneholdt fire bogeys, en dobbelbogey og én enslig bogey.

Med 78 slag på scorekortet falt han til delt 36.-plass, to over par sammenlagt, ti slag bak den nye lederen Erik Van Rooyen og seks slag utenfor topp-10.

21 år gamle Reitan har imponert innledningsvis i sin debutsesong på europatouren, og han har nå klart cuten i solide fem av ni forsøk. Han har allerede rukket å bokføre sin første topp-5-plassering, men på grunn av turneringspausen har han falt til 135.-plass på europatourens sammenlagtliste Race to Dubai.

Det er topp-100 ved sesongslutt som forlenger arbeidstillatelsen på europatouren til 2020.

Det er en formidabel oppgave for Reitan. De to siste årene er det bare litt over ti prosent av spillerne som har kvalifisert seg til europatouren gjennom Q-school, som har klart å beholde «kortet» året etter.

Espen Kofstad og Kristian Krogh Johannessen deltok også denne uken, men misset begge cuten med god margin.

Leaderboard