Sluttspillet av en av verdens største juniorturneringer er i full gang, og den norske landslagsspilleren Kristoffer Reitan – som nylig vant slagspillet i lag-EM for gutter, fortsetter å vise hva han er laget av. 

U.S. Junior Amateur spilles på krevende Colleton River Plantation Club i South Carolina. Der endte Reitan på 19. plass etter de to innledende slagspillsrundene, mens Viktor Hovland imponerte med en sterk andreplass. Dessverre ble det exit for Hovland i 32-delsfinalen mot amerikaneren Parker Gillam.

Kristoffer Reitan startet på sin side sluttspillet med en dramatisk omspillsseier mot Cheng Jin, turneringens høyest seedede spiller.

En stund så det mørkt ut for Reitan som lå tre ned mot kineseren, men Oslo-golferen klarte å snu det på back nine. Matchen endte helt likt etter 18 hull onsdag kveld, men de to rakk ikke å ta fatt på playoff før det ble mørkt. Torsdag morgen bar det ut på banen igjen. Der gjorde de fire strake par hver seg, før Reitan omsider avgjorde matchen på det femte omspillshullet.

I 16-delsfinale ventet en annen kineser, Andy Zhang. Det ble en langt mindre jevnspilt affære. Reitan, som forøvrig har fått Viktor Hovland på bagen, knuste Zhang 4&3, og gikk de 15 hullene på fem under par. Dermed er han klar for åttedelsfinale mot Ivan Camilo Ramirez fra Colombia.

(Oppdatert torsdag 23:00: Reitan leder tre opp etter halvspilt åttedelsfinale. Spillet er foreløpig på grunn av tordenvær)

Det har vært ekstremvarme i South Carolina så langt, med temperaturer over 35 grader og høy luftfuktighet. Reitan sier til usga.com at det er ekstra krevende for en nordmann som er vant til langt kjøligere sommertemperaturer.

Det føles nesten som å spille i regnet. Det er vanskelig å holde alt tørt

Kristoffer Reitan

– Det er for varmt for oss. Vi har med ekstra håndklær i bagen bare for å holde oss tørre. Det føles nesten som å spille i regnet. Det er vanskelig å holde alt tørt, sier han.

Semifinalen og finalen av U.S. Junior Amateur sendes på den amerikanske TV-kanalen Fox Sports 1. Finalen spilles over 36 hull lørdag.

Følg utviklingen her