64, 68, 68, 68, 65, 64, 66, 66, 64, 68, 69, 69, 65, 69, 66, 69, 64, 69, 69, 74.

Arbeidsuhell

Etter 19 runder på 60-tallet, viste Viktor Hovland at også han er en golfspiller laget av kjøtt og blod. Grytidlig lørdag morgen (norsk tid), leverte Hovland en 74-runde i The CJ Cup i Sør-Korea, som er en turnering som inngår på PGA Touren.

– Det kom et lite arbeidsuhell i dag, men det kan vi leve godt med. Det han har gjort er unikt, sa Eurosport-kommentatorene Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud.

– Han smiler stort sett alltid, men ikke like bredt i dag, sa kommentatorene på direkten etter at Hovland avsluttet med en dobbelbogey på det 18. og siste hullet.

LES OGSÅ: Hovland forlenget den utrolige rekken

74-runde

Etter halvspilt runde lå Hovland fortsatt godt an til å forlenge den utrolige rekken til 20. Birdier på hull sju og ni bidro til at 22-åringen lå ett slag under par (-1).

Dessverre satt ikke spillet helt som i de 19 foregående rundene på PGA Touren. To bogeyer på rappen på hull 11 og 12 gjorde ikke jobben lettere. En birdie på hull 14 ga et snev av håp om at rekka likevel skulle få leve videre, men da var Hovland avhengig av å gå de siste fire hullene tre slag under par (-3) eller bedre.

– Helt vilt

I stedet endte dagen på verst tenkelige vis, med en dobbelbogey på det siste. Dermed raste Hovland 21 plasser på resultatlista, fra 11. plass til 32.

– Nå trenger han ikke tenke på rekorden mer. Nå er det bare å spille vanlig golf igjen, kommenterte Haugsrud og Bjørnstad.

I løpet av den utrolige rekka, der han slo Bob Estes rekord for antall runder på 60-tallet på rad, gjorde Hovland 99 birdier.

– Det er så ekstreme tall. Det er helt vilt.

Før siste dag leder Justin Thomas (USA) og Danny Lee (NZE) turneringen (-15).

Tippet som vinner

Til tross for at Hovland var avhengig av en sponsorinvitasjon for å komme med i ukens turnering, hvor startfeltet består av bare 78 spillere, er han regnet blant favorittene til å vinne denne uken – i hvert fall hvis vi skal tro pgatour.com sitt eget ekspertpanel, der to av seks journalister tippet Hovland som vinner før turneringen startet.

Ettersom startfeltet er så lite, er det ingen cut etter to runder. Det betyr at Hovland er garantert minst 140 000 kroner i ukelønn.

Hovland står for tiden med ni klarte cuter på rad på PGA-touren, og på hans fem siste turneringer er en delt 16.-plass hans dårligste (!) resultat. I tillegg kan han vise til en sterk 11.-plass i europatourens flaggskipturnering BMW PGA Championship på Wentworth for tre uker siden. Han er til sammen 100 under par på sine fem siste turneringer i PGA- og europatour-sammenheng.

140 000 kroner er med andre ord lommerusk i forhold til hva han kan forvente seg hvis han fortsetter i samme spor i Sør-Korea.

TV-tider

Søndag: 04:00 til 08:00 på GOLFTV / u:00 til 08:00 på Eurosport Norge

Sendingene vises i reprise i sin helhet på GOLFTV. Lørdag og søndag sendes de to siste timene i reprise på Eurosport Norge fra klokken 23.00.

Leaderboard