Det ble klart da Rory beseiret Chris Kirk 4&3 og Jason Day slo Brooks Koepka 3&2 i lørdagens kvartfinaler.

Søndag ligger alt til rette for en thriller på Austin Country Club i Texas. Day har nesten vært helt feilfri denne uken, og er garantert å bli verdensener på mandag – uavhengig av utfallet i søndagens matcher.

Regjerende mester Rory McIlroy er på sin side nå ubeseiret i sine 12 siste matcher.

– Jeg har virkelig lyst til å møte Jason. Jeg er veldig giret for det. Han spiller fantastisk bra for tiden, etter å ha vunnet på Bay Hill forrige uke. Men jeg er klar for oppgaven, det hadde blitt en stor match, sa Rory McIlroy til Sky Sports lørdag, mens Day fortsatt var ute på banen mot Brooks Koepka.

(Artikkelen fortsetter under høydepunktene)

Jason Day vurderte å trekke seg fra turneringen, etter at han fikk en vridning i ryggen på onsdag. Han bet likevel tennene sammen og fortsatte turneringen.

Fredag ville skjebnens ironi ha det til at Paul Casey trakk seg fra turneringen med en vond rygg, bare seks slag inn i matchen mot – nettopp Jason Day.

– Jeg tar alle fordeler jeg kan få mot Rory. Men har så godt trent, at jeg ikke tror han kommer til å bli sliten, svarer Day på spørsmål om det er en fordel å ha spilt 18 færre hull enn nord-iren denne uken.

– Jeg må bare sørge for at jeg selv er fokusert. For å vinne, er jeg avhengig av å fokusere hundre prosent på hvert eneste slag. Rory kommer til å bli en tøff motstander. Det ser ut som han slår ballen fantastisk – det gjør han alltid – og nå ser det ut som om han har fått i gang putteren også. Det kommer definitivt til å bli en vanskelig match, men jeg gleder meg!, sier Day til Sky Sports.

I den andre semifinalen møtes Lous Oosthuizen og Rafa Cabrera-Bello. Oosthuizen har slått ut både Jordan Spieth og Dustin Johnson på sin vei til finalen.

Søndagens sending på Viasay Golf starter klokken 16.00. Både semifinalene og finalen skal avgjøres søndag.