Hull 18

Slår en nydelig drive akkurat kort av fairwaybunkerne. 135 meter opp bakken inn. Hovland er fem under par på de siste fem hullene! Klarer han seks? Innspillet er tre meter fra flagget! Det hadde vel vært litt for drøyt hvis dette skulle ende opp med en runde på 60-tallet? Ja, det blir en toputt. Men det lever vi godt med! En fantastisk runde på to under par. -1 og T17, seks slag bak lederen Justin Rose og kun tre slag bak topp 6. For en helg dette blir!

 

Hull 17

402 meter rett frem par 4-hull med trær på begge sider. Smeller ut en kanondrive. 135 meter inn. Dessverre er ikke treffet bra nok. Lander bare noen få meter kort av flagget, men ruller tilbake 12 meter kort. Får vi mer chippe-magi? JA!!! HAn chipper i hullet igjen! For et drama! -1 for turneringen og T17. VILT!

 

Hull 16

Par 3 hull på 155 meter med vann på venstre side. Tøff flaggplassering bakerst til høyre i dag. Slår et lekkert jernslag opp til riktig platå på green, seks meter fra flagget. NY BIRDIE! -1 for dagen, E for turneringen og T21. Her snur det fort!

 

Hull 15

Par 5 på 484 meter og banens letteste hull. Hovland banker ut en drive på 280 meter og har 200 meter inn til green. Innspillet er over green. Krevende pitch på 20 meter gjenstår. Pitcher i for eagle!!! Magi for hull 15 på andre dag på rad. Hovland knytter neven. +1 etter 15 og T31.

 

Hull 14

Et greit par 4-hull på 402 meter. Ganske rett frem og det eneste hullet på banen uten en eneste sandbunker. Hovland slår et fint utslag og har 153 meter inn på andreslaget. Innspillet er tolv meter for langt og i greenkanten. Slår den følsomme lobb-chipen til snaue to meter og senker parputten. +3 sammenlagt og T47.

 

Hull 13

Essensielt at Hovland gjør birdie her. Dette 466 meter lange par 5-hullet er det nest letteste på banen, og hvis Hovland slår seg ut i fairway, bør han komme seg inn på green på to slag med et jern. Det gjør han også! Har seks meter for eagle. Kom igjen nå da, Viktor! Setter dessverre ikke den, men en sårt ettertrengt birdie. Tilbake til +2 for dagen, +3 sammenlagt og riktig side av cuten igjen.

 

Hull 12

Dette berømte par 3-hullet på bare 128 meter er det tredje vanskeligste hullet på banen. Vannet foran green er en real ball-magnet. Hovland slår et digg jernslag til tre meter. Bommer den. Putteren ikke samarbeidsvillig nå. +4 sammenlagt fortsatt. «Den forbanna plastfoliemannen har møtt opp i dag», sier Per Haugsrud.

 

Hull 11

461 meter langt par 4, det sjette vanskeligste hullet på banen. Utslaget er 275 meter og litt til høyre i roughen. Greinene kommer nok litt i veien på innspillet herfra. Klarer å slå seg inn på green, men har en lang birdieputt på  25 meter. Treputter den for bogey! Nei, nei, nei. +3 for dagen nå, +4 sammenlagt og ett slag utenfor cutstreken på delt 57.-plass.

Hovland er for øyeblikket ti slag bak lederen Justin Rose (-7). Jordan Spieth har nettopp fullført på -5 og viser at han mener alvor etter å ha vunnet Valero Texas Open forrige uke – hans første seier på nesten fire år.

 

Hull 10

Dersom Hovland kommer seg helskinnet gjennom de tre neste hullene, kommer birdiemulighetene som perler på en snor i innspurten. Hull 10 er et dogleg-venstre i kraftig nedoverbakke. 452 meter og historisk sett det vanskeligste på banen. Slår en god drive på 275 meter, har 180 meter inn. Innspillet slår han til tre meter, men dessverre misser han enda en god birdiemulighet. Nærspillet har ikke vært helt på stell i dag. +3 etter 10 og T48, akkurat innenfor cutgrensen.

 

Hull 9

Et forholdsvis greit par 4-hull på 420 meter. Bredt landingsområde i nedoverbakke fra tee. Deretter kraftig oppoverbakke med kort jern inn på andreslaget. Slår utslaget 265 meter , i roughen på venstre side. Tricky jernslag i oppoverbakke nå med lite å lande på. Slår innspillet 25 meter for langt. Nå venter en av Augustas raskeste pitcher. Hovland er alt for forsiktig og legger den igjen i greenkanten. Nå må han jobbe for bogey. Det klarer han heldigvis med en toputt. +3 og T47. «Det er noen røde lamper som blinker nå. Det er en veldig viktig halvannen time han har foran seg nå», sier Eurosport-kommentator Per Haugsrud 

 

Hull 8

Ny birdiemulighet nå. Et 521 meter langt par 5-hull i oppoverbakke formet som en speilvendt S. Det fjerde letteste hullet på banen. Hovland slår en nydelig drive på 280 meter og kan gå for green på to. Andreslaget legger seg kort og høye for green, 18 meter unna. Chipper seg til to meter, men senker dessverre ikke putten. To forspilte birdiemuligheter på rad nå. Par og +2 sammenlagt.

 

Hull 7

Hull 7 er et rett frem par 4 på 411 meter med skog på begge sider av fairway. Det 11. vanskeligste hullet på banen. Hovland er nå +3 på de to siste hullene og må stoppe blødningen for å ikke falle for langt bak. Misser utslaget litt venstre og kan ha noen trær i veien, men heldigvis er flagget plassert på høyre side. Slår et fantastisk innspill til tre meter. Kan han ta et slag tilbake med en gang, slik han har til vane for å gjøre? Nei, dessverre bare par. Fortsatt +1 for dagen etter 7, +2 totalt.

 

Hull 6

165 meter langt par 3-hull. Utslaget kommer opp kort, og en krevende pitch i oppoverbakke på 17 meter gjenstår. Pitchen er dessverre alt for kort, ruller tilbake ned den bratte bakken. Nå må han jobbe hardt for å unngå dobbelbogey! Slår tredjeslaget til tre meter. Misser den. Æsj, den svir! Høyst unødvendig dobbelbogey. +1 for dagen nå, +2 totalt og T41, ni slag bak Justin Rose.

 

Hull 5

Et meget vanskelig par 4 på over 450 meter. Et av utslagene Hovland slet mest med da han spilte her for første gang i 2019, men slo midt i fairway her i går. Slår nok en god drive på 275 meter midt i fairway. 180 meter inn. Innspillet misser green litt venstre, men er pin high med syv meter inn. Veldig vanskelig chip på feil side av flagget, og Hovland ruller seks meter for langt. Toputter dessverre for bogey. Men ikke det verste hullet på banen å tape et slag på. -1 for dagen, E totalt og T20.

NB! Justin Rose har kommet seg tilbake til -7 i ledelsen nå. 

 

Hull 4

To av banens vanskeligste hull kommer nå. Klarer Hovland par på disse, tjener han mye på feltet. Hull 4 er et meget krevende par 3 på hele 219 meter. Banens fjerde vanskeligste hull. Hovland slår seg opp til greenkanten, syv meter fra hullet. Chippen er ikke veldig imponerende og legger seg to meter kort, men heldigvis senker han par-putten. -2 for dagen, -1 totalt fortsatt.

 

 

Hull 3

Hull 3 er et kort par 4-hull på 320 meter. Hullet er det femte letteste hullet på Augusta. Hovland gjorde birdie her i går. Starter med en herlig drive til 40 meter. Slår en følsom pitch til den opphøyde greenen, fire meter fra hullet. SETTER DEN OGSÅ! To birdier på rad, -2 for dagen og T16 med -1.

NB! Etter en tung start har Justin Rose kjempet seg tilbake til -6 og ledelse alene, seks slag foran Hovland for øyeblikket.

 

Hull 2

Hovland slår ut en kjempedrive på nesten 300 meter. 220 meter i nedoverbakke inn til green nå. Andreslaget legger seg kort av greenbunkeren. Slår en fin pitch over den til snaue to meter. Setter den! Birdie og tilbake på par for turneringen. T18.

 

Hull 2 er et par 5-hull på 525 meter og en god mulighet til å komme seg tilbake på par for turneringen. Hullet er dogleg venstre og i kraftig nedoverbakke og er det tredje letteste hullet på banen.

 

 

Hull 1

Dette var andre boller, Viktor! Starter runden med en 280 meters drive midt i fairway og i angrepsposisjon, 115 meter til flagget. Slår et solid innspill til seks meter og toputter for par. Det kan man kalle en solid forbedring fra gårsdagen! 

 

Hull 1 på Augusta er et 406 meter langt par 4 og er det sjette vanskeligste hullet på banen. Spillerne kunne vanligvis fly over den massive fairwaybunkeren på høyre side fra tee. Nå krever det en carry på 300 meter. Innspill til green er nesten umulig fra bunkeren, så spillerne misser ofte utslaget venstre blant furutrærne. Viktor gjorde trippelbogey herfra i går.

 

Før runden

Bernd Wiesberger har fredagens laveste runde så langt med seks under par, mens lederen etter første dag, Justin Rose, foreløpig har fulgt opp sin åpningsrunde med å gå front-nine på tre over par. Hovland er fem slag bak teten idet han slår ut på andrerunden – tre slag nærmere enn han startet dagen.

Det har vært strålende vær så langt på andrerunden med strålende sol, men det er varslet noe nedbør utover dagen når Viktor Hovland skal spille, og det er fare for mer nedbør og tordenvær i helgen.

Leaderboard

 

Oppsummering av åpningrunden

Les også: Slik var Hovlands åpningsrunde hull for hull

Viktor Hovland åpnet The Masters med en runde på én over par og delt 21.-plass.

Augusta National viste seg fra sin tøffeste side på torsdag, og bare tolv spillere klarte å komme seg under par. Hovland lå lenge bare fire slag bak teten, helt til Justin Rose kom stormende frem på ettermiddagen med en vanvittig runde på syv under par.

Hvis Hovland skal nærme seg teten på fredag, blir han nok avhengig av å forbedre jernspillet noen hakk. Han traff solide 11 av 14 fairwayer, men kun 9 av 18 greener. Til gjengjeld trengte han bare 26 putter og klarte up-and-down hele seks av ni ganger – inkludert to «chip-ins» fra greenkanten. 

Lenke til leaderboard