Til tross for en tredjerunde på to over par klarte Krogh å beholde andreplassen sammenlagt, og med -6 totalt startet han sisterunden kun to slag bak teten.

Dessverre ble det i stedet bevegelse motsatt vei på leaderboardet for 26-åringen søndag, som gjorde tre bogeyer, to birdier og resten par i de krevende forholdene på Euphoria CC. 

Han endte til slutt på delt niendeplass, tre bak den sør-afrikanske vinneren Brandon Stone, som slo tre av sine landsmenn i omspill for å avgjøre turneringen.

Krogh har aldri vunnet på Challenge Tour tidligere, men imponerte i de få turneringene som ble spilt i fjor. Der endte han topp-8 i fire av seks turneringer, inkludert tangert karrierebeste med andreplass i Northern Ireland Open i september.

Det kan tyde på at 26-åringen begynner å bli klar for å ta steget tilbake opp til europatouren, og niendeplassen i Sør-Afrika viser at han har klart å vedlikeholde formen gjennom vintermånedene.

Dette var Kroghs ellevte topp-ti-plassering i Challenge Tour-karrieren.

Seks slag bak Krogh fulgte Eirik Tage Johansen på delt 42.-plass, én over par. Ytterligere fire bak endte Espen Kofstad, som har brukt vinteren på å legge om svingen sin med sin nye trener Anders Kristiansen, på delt 56.-plass, mens Kristoffer Reitan endte enda et slag bak en noe skuffende 59.-plass, tatt i betraktning at han lå helt oppe på 11.-plass etter halvspilt turnering

Challenge-touren forblir i Sør-Afrika også neste uke. Da spilles Bain’s Whisky Cape Town Open i Cape Town. Turneringen spilles fra 29. april til 2. mai.

Leaderboard