Med runder på 68 og 64 slag fredag og lørdag startet Arnøy søndagens avslutningsrunde av Race to Himmerland to slag bak lederen Niklas Nørgaard Møller fra Danmark.

Da to hull gjenstod av turneringen, befant han seg imidlertid ett slag foran, etter å ha gjort hele syv birdies, like mange par og to bogeys.

Dessverre skulle det bli to bogeys til på Arnøy når han trengte det som minst. Samtidig svarte Møller med to par, og dermed avsluttet danske dagen – og uken – på toppen av resultatlisten.

Selv om Arnøy måtte ta til takke med en sur andreplass, har han nå meldt seg på i kampen om Challenge Tour-opprykk, året etter at han rykket ned.

Med kun én turnering igjen av årets sesong ligger Arnøy nå på 8.-plass på pengelisten, snaue 6000 euro bak den viktige 5.-plassen som gir opprykk. Dermed er det sannsynligvis en seier som må til neste uke for å få jobben gjort.

Dersom han ikke skulle klare det, vil han uansett få nye muligheter i høstens europatour-kvalifisering. Han er allerede klar for det andre av totalt tre kvalifiseringssteg.

Arnøy fikk selskap i topp-10 i Danmark av Elias Bertheussen på delt 7.-plass. Bertheussen endte ni under par, seks slag bak vinneren Møller. Bertheussen ligger for øvrig på tredjeplass på Nordic League-listen og har allerede sikret seg Challenge Tour-kortet for 2020.

Resultater