Lørdag formiddag er Rachel Raastad (28) først ut av sju norske jenter som skal kjempe om fremskutt spillerett på damenes Europatour i 2018.

Etter Raastad følger på rad og rekke Celine Borge (19), Madelene Stavnar (17), Stina Resen (24), Mariell Bruun (23) og Marita Engzelius (29) før Karoline Lund (18) er siste nordmann som slår ut på Palmgolf Ourika & Amelkis Golf Club, i Marokko.

Rekordmange nordmenn

Aldri før har så mange norske golfspillere vært så nære å sikre seg spillerett på en av verdens to høyest rangerte golftourer.

LES OGSÅ: Sju (!) norske spillere klare Q-school-finalen

Det er totalt 106 spillere som skal kjempe om 25 spillekort på neste sesongs Ladies European Tour, og Norge er én av nasjonene som er sterkest representert. Store golfnasjoner som England stiller med femten spillere, Frankrike stiller med fjorten, mens Spania stiller med ti og Finland åtte.

Til sammenligning stiller Sverige med sju spillere – det samme antallet som Norge.

Slik starter de norske (norsk tid, Norge ligger én time foran Marokko):

10:22 Rachel Raastad, Celine Borge*, Madelene Stavnar*
10:33 Stina Resen, Mariell Bruun
11:22 Marita Engzelius
11:33 Karoline Lund*

Spillere med asterisk bak (*) spiller Amelkis-banen på første dag, mens de andre spiller Palmgolf. På andre runde spilles det omvendt.

LES OGSÅ: Generasjon prestasjon

Avgjøres etter fem runder

Spillerne spiller i disse gruppene på de første fire rundene, og alternerer annen hver dag mellom de to banene. Etter fire runder (72 hull) foretas det en tradisjonell cut, der bare de 60 beste spillerne (samt de som ligger likt med 60. plass) går videre til den femte, og siste, runden.

Den aller største belønningen går til de fem øverste spillerne på resultatlista (etter 90 hull), som sikrer seg såkalt kategori 5b-status på neste års Europatour. Plasseringene fra 6 til 25 får kategori 8a-status. Hvilken kategori spillerne er i, har betydning for hvor mange og hvor store turneringer spillerne får spille kommende sesong.

Finalerunden spilles på PalmGolf, onsdag 20. desember.

Leaderboard Q-School-finale