Losby-golferen har hatt et solid comeback de siste par ukene, og spilte lørdag sin tredje strake runde under par i Europatour-turneringen 72 Degree DÍtalia Open i Italia. Søndag skal ryggen hans ha slått seg vrang igjen.

Kofstad, som startet søndagens avslutningsrunde på delt 41. plass, har trukket seg fra turneringen.

– Gikk nettopp av banen med det samme problemet. Ser ikke ut til å klare å fikse dette. TTYL (Talk to you later journ. anm.), skriver Kofstad på sin Twitter-konto.

Senere på kvelden skriver han:

– For dere som lurer: Det går bra. Det blir bra. Disse turneringene var en test. Ja det er ryggen. Ja det er vondt, men det løser seg.

Norsk Golf har ikke lykkes i å få en kommentar fra Kofstad.

– Det sier en hel del om Espens potensiale at han har klart to cuter på rad i hans to første turneringer tilbake. Utrolig kjedelig å høre, sa Team Norway-coach Jonas Lilja under Eurosports Solheim Cup-sending søndag.

Forrige ukes turnering i Nederland var Espen Kofstads første siden 9. januar. Losby-golferen fikk nesten hele fjorårssesongen ødelagt av skade, men klarte på mirakuløst vis å sikre seg Europatour-kortet i Q-School-kvalifiseringen i november – hans første turnering på syv måneder.

Tilbake i det gode selskap tok det imidlertid bare to turneringer før ryggen slo seg vrang igjen, og han måtte kaste inn håndkledet på nytt. 

Tidligere denne sesongen tok han grep, og begynte å legge om svingen sammen med sin nye trener, Mike Walker for å spare ryggen.

Les også: Espen Kofstad bytter trener 

28-åringen har tidligere uttalt at han kanskje må vurdere golfkarrieren sin, dersom ryggen slår seg vrang igjen. Golf-Norge krysser fingrene for at skaden ikke er like alvorlig denne gang.