Skarpnord startet Andalucia Costa del Sol Open de Espana med runder på seks og én under par, og var bare ett slag bak toppen av leaderboardet etter halvspilt turnering. Lørdag sakket hun imidlertid akterut med en runde på to under par, og dermed hadde hun en luke til toppen på fem slag å ta igjen søndag.

Der avsluttet Skarpnord uken med en runde på én over par, bestående av tre bogeys, to birdies og resten par. Den gjorde at hun falt til delt 7.-plass (-8), fem bak vinneren Anne Van Dam fra Nederland.

7.-plassen var verdt 7700 euro, rett i underkant av 80 000 kroner.

Med bare én turnering igjen av sesongenser det nå lyst ut med tanke på sammenlagtseier på tourens poengliste for Skarpnord, som virkelig har slått tilbake denne sesongen etter noen tunge år på touren.

Tidlig i sesongen kunne hun juble for karrierens fjerde europatour-seier og hennes første tittel på seks år, og på de 17 turneringene hun har spilt i år, har hun klart topp-10-plasseringer i hele ti av dem – inkludert fem topp-5-plasseringer.

Syv slag bak Skarpnord ble Celine Borge nest beste spiller i Spania på delt 23.-plass. Hun klatret 17 plasser etter en avsluttende 69-runde. Dette var bare Borges femte turnering på europatouren denne sesongen etter at hun heller har prioritert spill på amerikanske Symetra Tour.

Ytterligere et slag bak landet Tonje Daffinrud til slutt på delt 26.-plass, 13 plasser lavere enn utgangspunktet for dagen. Hennes 76-runde gjør at hun nå ligger på 17.-plass på tourens poengliste, hennes beste sesong siden hun debuterte på touren i 2015.

Årets siste europatour-turnering spilles i Kenya fra 5. til 8. desember.

Leaderboard