Skarpnord og Daffinrud misset cuten i England

Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud endte langt bak cutstreken i AIG Women’s British Open – årets siste majorturnering.

Torsdag startet Women’s British Open på parkbanen Woburn Golf & Country Club i Buckinghamshire i England, med Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) og Tonje Daffinrud (Vestfold GK) på startstreken

Etter første runde var det Skarpnord som er best plassert av de to, men med en åpningsrunde på én over par måtte hun ta til takke med delt 61.-plass, helt på vippegrensen.

Fredag raste hun nedover leaderboardet med en blytung 78-runde (+6) og ned til 117.-plass, seks slag bak helgespill.

Skarpnord startet årets sesong forrykende, og står med syv topp-10-plasseringer, inkludert en seier, på elleve turneringer. Det gir en sterk tredjeplass på Ladies European Tours sammenlagtliste.

Forrige uke misset hun imidlertid cuten i majorturneringen Evian Championship, en turnering som sammen med denne uken ble en forlengelse av hennes negative statistikk i major-sammenheng.

På 16 forsøk står hun nå med elleve missede cuter i majorene, med 36.-plass som beste plassering.

Misset cut ble det dessverre også for Tonje Daffinrud.

Tønsberg-jenta fikk en tung start torsdag med 78 slag på scorekortet og lå helt nede på delt 136.-plass, med kun to spillere bak seg på leaderboardet.

På andrerunden løftet hun spillet betraktelig, men 73-runden var ikke nok. Hun endte sammen med Skarpnord på 117.-plass.

Dette er tredje år på rad at Daffinrud får prøvd seg i British Open, og tredje gang hun misser cuten. Hun står nå med en snittscore på 76,7 slag i de seks majorrundene hun har spilt.

Daffinrud ligger for øyeblikket an til sin beste sesong på Ladies European Tour. Hun deler 21.-plassen på poenglisten etter at hun noterte seg for karrierebeste med fjerdeplass i Thailand for en halvannen måned siden, hennes tredje topp-15-plassering på rad. I juli vant hun også en turnering på Swedish Golf Tour på Moss & Rygge GK.

Sør-afrikaneren Ashleigh Buhai leder British Open med tre slag etter halvspilt turnering med tolv under par sammenlagt.