Torsdag gikk startskuddet for årets første LET-turnering, Oates Vic Open. Der åpnet Marianne Skarpnord med en tung runde på fire over par. Fredag slo hun tilbake med en knallrunde på fem under par, som løftet henne 46 plasser oppover leaderboardet og komfortabelt innenfor cutstreken.

Under moving day lørdag fortsatte sarpingen det solide spillet. På de to siste rundene har hun gjort hele 14 birdies, og Skarpnords andre strake 68-runde har nå løftet henne til delt 21. plass.

Med -5 sammenlagt har hun fem slag opp til topp-10 og ti slag bak lederen Melissa Reid fra England.

Slaget bak Skarpnord følger Tonje Daffinrud på delt 27. plass. Hun spilte også solid på lørdag; fire birdies og en bogey resulterte i en 70-runde.

Ukens turnering er den eneste i verden hvor kvinner og menn spiller i annenhver gruppe. Paret Marianne Skarpnord og Richard Green vant turneringen for to år siden, da turneringen kun var en del av den australske touren. Green ligger for øyeblikket på 7. plass på herrenes leaderboard.

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I fjor mistet Green kortet på europatouren, men han er kvalifisert for spill på Asian Tour. Han hadde derfor hatt mulighet til å spille ukens europatour-turnering i Malaysia, men valgte heller å konkurrere i samme turnering som sin forlovede. Han sier til ladieseuropeantour.com at han på dette sene punktet i sin karriere heller prioriterer hvilke turneringer han har lyst til å spille fremfor potensielle premiepenger.

– Jeg elsker denne turneringen, og jeg elsker å være rundt familie og venner.  Det er en turnering jeg tror jeg kan vinne, og jeg elsker å spille banene her. Det er en litt rar følelse å ha en turnering nesten i hagen sin, men det er ideelt med tanke på hvor mye tid jeg bruker på reisefot, sier Green.

16 år gamle Madelene Stavnar debuterte som profesjonell golfspiller i Australia forrige uke. Det endte med en imponerende 11. plass. Torsdag ble hun tidenes yngste norske spiller i en europatour-turnering. Det endte med en kalddusj: 83 slag resulterte i en 140. plass, to plasser over bunnen av leaderboardet. Fredag kunne hun levere et scorekort med ti færre slag, men det var ikke nok til å klare cuten.

Turneringen spilles over fire runder og avsluttes søndag.

Leaderboard Oates Vic Open