Skarpnord gjorde albatross i Australia

Sarpingen stod for en sjelden bragd, da hun klatret til 18. plass i avslutningsrunden av RACV Ladies Masters.

Skarpnord avsluttet turneringen med sin beste runde denne uken. Med 70 slag på scorekortet (-3), klatret hun fra 26.- til 18. plass. I vindfulle forhold, var hun på par ved runding. På det 12. par 5-hullet kom dagens store høydepunkt på Royal Pines Resort: Hun sendte andreslaget fra fairway rett i koppen!

Albatrossen kom bare tre uker etter at hun gjorde hole-in-one i Oates Victorian Open.

Dermed har både hun og forloveden, Richard Green, gjort albatross i løpet av det siste året. Green sin albatross kom på et par 4-hull – i nettopp Oates Victorian Open i 2015.

Skarpnord fulgte opp sin albatross med to bogeys, to birdies og to par. Hun endte på par sammenlagt, 14 slag bak vinneren Jiyai Shin fra Sør-Korea.

Caroline Martens klatret fra 45.- til 35. plass (+6)  med en avsluttende 73-runde (E).

Tonje Daffinrud endte til slutt på 43. plass, to posisjoner høyere enn der hun startet dagen. Hun avsluttet med en 74-runde.

Leaderboard

2016 blir et viktig år for de norske tour-kvinnene. Til sommeren er det duket for OL i Rio, og det gjenstår fortsatt å se hvem av de norske damene som skal gi Suzann Pettersen selskap. For øyeblikket ser det ut til at det er Marianne Skarpnord som skal kapre plassen.

(Se hvordan de norske kvinnene ligger an på verdensrankingen under)

(De to beste kvinnene kvalifiserer seg til OL. Man må være topp-300 i verden for å kunne kvalifisere seg.)