Etter en sesong med et glissent turneringsprogram på Ladies European Tour er det i ferd med å dra seg til mot en viktig avslutning på sesongen i Asia for Marianne Skarpnord og resten av europaeliten.

Fatima Bint Mubarak Ladies Open er årets femte siste turnering på europatouren, og Marianne Skarpnord så ut til å ha funnet formen til den travleste perioden i sesongen da hun åpnet turneringen med fem under par og andreplass onsdag. Dessverre ble gleden kortvarig.

Torsdag ble det en forglemmelig dag på jobb for sarpingen, som kollapset helt med en runde på 78 slag, elleve slag dårligere en gårsdagen. Dermed raste hun ned til to slag bak cutstreken og må tilbringe resten av turneringen på tilskuerplass.

Det må også de to Vestfold-jentene Madelene Stavnar og Tonje Daffinrud, som misset cuten (-1) med ett og fire slag. Stavnar lå an til å klare cuten, men treputtet på det siste hullet i det det hadde blitt mørkt og spillet skulle til å avsluttes.

Skarpnord, Daffinrud og Stavnar ligger på henholdsvis 49.-plass og 59.-plass på Ladies European Tours pengeliste og ligger an til å fornye kortet for neste sesong. Madelene Stavnar ligger på sin side på 118.-plass og må sannsynligvis gå veien via Q-School – slik hun gjorde i fjor da hun på sensasjonelt vis ble tidenes yngste norske tourspiller i en alder av bare 15 år.

 

Leaderboard