Over tre dager var Norges beste junior igjen utilnærmelig. Med en totalscore på 197 slag (66, 65, 66) vant Bård Bjørnevik Skogen sesongfinalen på Kragerø GK for andre år på rad. Han tok sin fjerde seier av fem mulige på Srixon Tour i år, og sto igjen som suveren sammenlagtvinner i guttenes U19-klasse.

– Når du sier det sånn, så høres det jo bra ut, sier Bård Skogen beskjedent.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

11 slags margin

For Haugaland-spilleren snakker høyest med lave scorer. Etter bogeyfri avslutningsrunde fire under par, vant han til slutt med hele 11 slags margin foran Jakob Stavang Stubhaug fra Ålesund GK og Oslo GKs Michael Alexander Mjaaseth.

Han vil ikke være med på at det var enkelt.

– Det er alltid vanskelig å spille golf, men jeg slo noen gode slag og jeg spilte mye god golf. Og så rullet jeg i mye putter, så det var ei god helg, bekrefter Skogen.

Alle som vært på Kragerø GK vet at banen straffer hardt. Alle som har spilt den fra bakerste tee, kjenner farene. Likevel gikk Bård Skogen av den siste greenen på Stabbestad med 16 birdier, 35 par og bare tre bogeyer etter tre dager.

– Det viktigste her på Kragerø er å holde ballen i spill, treffe på innspillene, og prøve å putte så bra som mulig på veldig gode greener. Det fikk jeg til denne helgen, forklarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Ting må bli bedre

Allerede før helgen var Skogen sikret sammenlagtseieren på Srixon Tour etter at hans nærmeste utfordrer på Order of Merit, Sander Akeren fra Oslo GK, ikke kunne delta på Kragerø på grunn av en college-forberedende SAT-test som kom i veien for turneringen.

Neste høst venter college-spill også for Bård Skogen, og det er mange som spår en kommende stjerne i Haugaland-gutten når han i 2020 starter på Texas Tech University.

– Jeg er veldig fornøyd med 2019-sesongen. Det hart vært et veldig bra år for meg, og jeg håper selvsagt å spille god golf der borte også naturligvis, det må jeg bare gjøre. For nivået er et par hakk høyere enn her, og det er ting som må bli bedre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Må forbedre jernspillet

Dette året har han utviklet både lengden fra tee og følelsen med putteren. Han er ikke i tvil om hva som nå må skjerpes ytterligere.

– Det er jernspillet mitt, sier Bård Skogen.

– Jeg er fortsatt for dårlig på jernslag. Fra 100 til 200 meter har jeg mye å forbedre, så det vel der den største utviklingen må skje.

PS! I guttenes U15-klasse vant Oscar Bach finaleturneringen på +6, ett slag foran Henrik Lunde Røste (Atlungstad GK) og Peter Mikalsen (Oslo GK). Bach leverte en god sisterunde på par (70 slag) etter tre birdier og like mange bogeyer.

Resultater Srixon Tour i Kragerø

Srixon Tour Order of Merit G15 totalt

Srixon Tour Order of Merit G19 totalt