Mens mange av forhåndsfavorittene falt av tidlig, har Chris Kirk spilt bunnsolid i en av de aller største turneringene på PGA Tour´en. The Players Championship blir populært kalt den femte major, så når finalerunden slås i gang søndag, blir dette utvilsomt ett av de største øyeblikkene i Kirks karriere så langt.

At spillepartneren på turneringens siste dag er Kevin Kisner gjør begivenheten desto mer spesiell. Kisner og Kirk var nemlig lagkamerater på college, og høstet utallige titler sammen ved The University of Georgia. 

– Vi har antageligvis spilt mellom 200 og 300 runder sammen, fordelt på kvalifiseringer og ulike collegeturneringer. Vi kommer til å ha det veldig gøy, og forhåpentligvis vil det føles som en vanlig collegekvalifisering. Nå handler det bare om å se hvem som kan gjøre flest birdies, så får vi rett og slett summere opp til slutt, sa Kirk til pgatour.com.

Kirk leder turneringen alene på 10 under par, mens Kisner deler andreplassen med Bill Haas og Ben Martin på ni under. Deretter følger hele seks mann på -8, så det er fremdeles et knippe spillere som har reelle muligheter til å stikke av med seieren.

Blant gjengen på åtte under finner vi blant annet Sergio Garcia, som vant denne turneringen i 2008, så Kirk må virkelig levere varene om han skal makte å forbli på topp.

Verdensener Rory Mcilroy ligger på en delt 17. plass med seks under par totalt. Med en superrunde har han teoretisk sett muligheten til å ta igjen lederne, men med såpass mange spillere foran seg på listen skal det nok en del til for at nord-iren skal gå forbi alle.

Tiger Woods leverte en svak 75-runde på moving day, og ligger nå helt nede på en 68. plass. Forventningene til Woods var naturligvis en god del høyere, men han var langt fra den eneste favoritten som sviktet denne uken. Store navn som Jordan Spieth, Jason Day, Jimmy Walker, Justin Rose og Phil Mickelson misset alle cutten, for å nevne noen.

Heller ikke for svenskene har det vært noen stor uke i Florida. Henrik Stenson og Freddie Jacobson deler 46. plassen før siste dag, mens Jonas Blixt og Carl Petterson havnet helt nederst på resultatlisten.

LEADERBOARD