Jarand Ekeland Arnøy ledet før siste runde i Willis Towers Watson Masters, som denne uken ble spilt på Kokkedal golfklubb i København.

Nordmannen var full av selvtillit før tredje og siste runde.

– Som proff har jeg vunnet hundre prosent av gangene jeg har gått i lederball, og håper på å fortsette det!

LES MER: Jarands ledelse reddet av tasteleif

Svensk spurt

Samtidig som bergenseren fikk en dårlig start på finalerunden, med bogey, par, bogey, spilte svenske Per Längfors strålende golf noen hull foran.

Jeg er fornøyd med å gå 
de siste fire hullene 
tre under par

Mens Längfors gjorde seg ferdig med birdie på hull 18, og en 66-runde, hentet Ekeland Arnøy seg mesterlig inn. Birdier på 15, 16 og 17 gjorde at de to duellantene stod likt – ni under par – før Arnøy slo ut på hull 18.

– Jeg er fornøyd med å gå de siste fire hullene tre under par når jeg visste jeg måtte det, sier nordmannen til Norsk Golf.

Med birdie på hull 18 ville Arnøy vinne. Med par ville det bli playoff om tittelen.

Og par ble det.

LES MER: Kanonstart for Jarand i Danmark

Playoff

Svensken fortsatte der han slapp, og satte sin birdie på det første omspillshullet. Ekeland Arnøy greide ikke å svare, og dermed ble det svensk seier.

Den turneringen her
burde jeg vunnet lett

– Den turneringen her burde jeg vunnet lett, lenge før omspillet, sa en skuffet bergenser etter runden.

Vinneren kunne med det ta med seg 54 danske laken hjem, mens nordmannen måtte nøye seg med 35.

Stein på ballen

– Jeg har generelt rotet bort en 4-6 slag som jeg burde holdt meg borte fra.

I etterpåklokskapens ånd er det tid for ettertanke og refleksjon. Men det er ikke første og fremst de to bogeyene på de tre åpningshullene på søndag, Ekeland Arnøy ergrer seg over.

Dårlig start på tredje runde for Ekeland Arnøy, men fantastisk avslutning.

– I går misset jeg blant annet førti centimeters lang putt på grunn av en sten på ballen. Det endte med en fireputt. Men gjort er gjort. Jeg gjør ikke det neste gang, sier han.

Kommende uke spiller Jarand Ekeland Arnøy, og flere andre nordmenn, blant annet Henrik Bjørnstad, Irish Challenge, på Mount Wolseley Hotel Spa and Golf Resort.

De to andre nordmennene som greide cut-en, Elias Bertheussen og Vetle Marøy, delte til slutt 32. plassen. Det betyr 1368 danske kroner inn på kontoen.

Resultater