Sliper og Braadlie vant Srixon Tour-sesongstarten

Franziska Sliper (Sola GK) og Markus Braadlie (Miklagard GK) gikk til topps i U19-klassene i årets første turnering på Srixon Tour.

Touren, som frem til i fjor gikk under navnet Titleist Tour, kickstartet sesongen på henholdsvis Sola og Stavanger Golfklubb.

I den eldste gutteklassen måtte det til slutt omspill til for å avgjøre mellom Markus Braadlie, Mats Ege (Stavanger GK) og Eirik Thomassen (Moss & Rygge GK), som alle endte to under par sammenlagt.

Braadlie startet avslutningsrunden på delt 8.-plass, men klatret til toppen av leaderboardet med en imponerende avslutningsrunde på 67 slag, bestående av seks birdies, to bogeys og resten par. 67-runden var dagens laveste score og bare en av tre scorer på 60-tallet søndag, og i omspillet trakk han det lengste strået mot Ege og Thomassen.

Braadlie, som er regjerende norgesmester for juniorer, regnes for å være et av landets mest lovende unge talenter. I fjor vant bergenseren Titleist Tour sammenlagt med tre seiere (!), en andreplass, en tredjeplass og en sjetteplass på de seks turneringene han spilte. Dette er Braadlies tredje seier på rad på Norges øverste juniortour.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I den eldste jenteklassen var det Sola GKs Franziska Sliper som vant turneringen på +7 sammenlagt etter tre runder. Sliper startet sisterunden på 5.-plass, men klatret til topps med en runde på to under par. Det holdt til seier med to slags margin over lagvenninnen Caroline Berge. Kjekstad GKs Tina Mazarino endte på tredjeplass ytterligere ett slag bak.

Dette var Slipers første seier i U19-klassen. Hun står med to seiere på Titleist Tour i 2015, men den gang var det som utøver i U15-klassen.

I jentenes yngste klasse var det Fana GKs Mia Lussand som vant denne uken på +8 sammenlagt. Hun var overlegen på toppen av leaderboardet, ni slag foran nærmeste utfordrer, Asker GKs Celine Brovold Sanne. En annen Fana-spiller, Silje T. Ohma ble nummer 3 på +22.

I guttenes U15-klasse vant Michael Mjaaset (Bærum GK) på +5, tre foran Jakob Stubhaug (Ålesund GK). Jonas Aulie (Oslo GK) ble nummer 3 på +9.