Etter å ha sett Scottie Scheffler og Dustin Johnson notere seg for henholdsvis 59 og 60 slag i går, var det fort gjort å trekke sammenligninger da Hovland var -4 etter seks, og skulle ut på det syvende par 5-hullet.

Birdie-showet tok dessverre slutt. Den nyklipte 22-åringen gjorde tre par på vei til runding, før trøbbelet startet på det tiende. Driven tok med seg kvikk lunsj og stakk av gårde til skogs. Hovland droppet, og slo tredjeslaget til syv meter, og to-puttet for bogey. Èn birdie, to bogeyer og fire par senere tok Oslo-gutten fatt på dagens siste gresslengde, par 5-hullet 18.

Der fikk vi se en god gammel Hovland-drive, en nydelig jernslag, og en eagle-putt som snek seg 60 centimeter forbi hullet. Dog var en sikker birdie en fin måte å avslutte -3-runden på. Det holder foreløpig til en delt 42-plass.

Nå trengs det en skikkelig Hovland-søndag slik at han holder seg innenfor topp 30 i FedEx-cupen, og ligger an til å få spille Tour Championship på East Lake i Atlanta.

Tiger og Rory skuffet i featured group

Golfverdenen fikk servert en ordentlig godtepose da det ble bekreftet at Tiger Woods og Rory McIlroy skulle gå sammen på GolfTV fra 14:30 norsk tid. Det ble dog et lite antiklimaks, da McIlroy gjorde to trippel-bogeyer og gikk +3, samtidig som Woods gikk +2.

De to verdensstjernene tok seg tid til en hamburger utenfor presseteltet etter runden, og det så ikke ut som at humøret matchet dagens golfrunde.

 

 

Dustin Johnson fortsatte storspillet

Den tidligere verdenseneren fortsatte der han slapp i går. En driver i særklasse, silkemyke wedger og en bunnsolid putter gjorde at DJ har stålkontroll foran sisterunden. Med -7 for dagen økte amerikaneren ledelsen sin med ytterligere tre slag. -22 totalt er fem slag foran landsmannen Harris English på -17.

-22 er for øvrig turneringsrekorden på TPC Boston. Det skal mye til for at den ikke tilhører Johnson når han signerer scorekortet etter sin sisterunde i morgen.

LEADERBOARD

For andre dag på rad går Rory McIlroy og Tiger Woods sammen. De kan du følge i featured groups på Golf TV fra 14:55. Hovland slår ut med Mark Hubbard 17:15. Følg fjerderunden av The Northern Trust på Eurosport Norge og fra klokken 18:00 søndag.