Etter å ha gått 19 runder på rad på 60-tallet i PGA- og europatour-sammenheng sa det omsider stopp for Viktor Hovland under lørdagens tredje runde av BMW PGA Championship.

Han leverte likevel en solid runde på to under par samtidig som hans spillepartnere Tony Finau og Nicolas Colsaerts leverte scorekort på +5, og +6, og Hovland holder dermed fortsatt stand blant de ti beste før siste runde.

– Det føltes ikke veldig stabilt utpå der. Ok start, men på starten av back-nine var det ikke helt kontrollert. Men jeg klarte å avslutte bra, og jeg tapte heldigvis ikke så mye til toppen. Med en god runde i morgen blir det en bra plassering, sa Hovland da han møtte norsk presse etter runden.

Hovlands 70-runde startet bra med tre birdies, én bogey og resten par på de første ni, der det store høydepunktet utvilsomt var dette slaget:

 

Dessverre tapte han de to slagene han var under par, med bogeys på hull 10 og det tolvte par 5-hullet – banens enkleste hull.

Etter tre par på rad kom Hovland seg under par for dagen igjen med birdie på hull 16 etter et lekkert jernslag, før han fulgte opp med en ny birdie på hull 18 etter at han var nære på å senke tredjeslaget med wedgen for eagle.

Med -8 sammenlagt deler Hovland nå niendeplassen sammen med regjerende mester Francesco Molinari, Paul Casey, Andrew Putnam og Andrew Johnston, syv slag bak lederen Jon Rahm.

En topp-10-plassering på søndag vil være verdt minst 1,2 millioner kroner.

Hovland er for øyeblikket på skjema til å klatre til rundt 90.-plass på verdensrankingen hvis han holder løpet ut på søndag. Han vil i så fall bli tidenes første norske spiller på herresiden i topp-100 i verden.

(Artikkelen fortsetter under intervjet med Hovland)

 

 

Drømmer om Ryder Cup

Viktor Hovland skal tilbringe 2019/2020-sesongen på den amerikanske PGA-touren, men kommer også til å konkurrere litt på europatouren for å sikre at han oppfyller kriteriene for å kunne kvalifisere seg til neste års lagturnering Ryder Cup.

Det er totalt tolv plasser på Ryder Cup-laget, der de fire beste spillerne på den europeiske poengrankingen er automatisk kvalifsert, i tillegg til de fem beste europeerne på verdensrankingen. I tillegg har kaptein Padraig Harrington – Hovlands spillepartner de to første rundene på Wentworth – tre wildcards han fritt kan dele ut, og det er her Hovland sannsynligvis vil komme inn i bildet.

For å kunne representere Europa må han imidlertid først sørge for å ha spilt minst fire europatour-turneringer (WGC-turneringer og majorer teller ikke).

Hovland sa før ukens turnering startet, at det «ville betydd alt for ham» å være en del av Europas Ryder Cup-lag.

– Jeg elsker collegegolf så mye, og selv om profesjonell golf er virkelig kult, tenker jeg fortsatt på tiden vi hadde på college. Det er ingenting som er bedre enn å vinne en turnering som et lag, og forhåpentligvis vil jeg en dag være en del av et vinnende Ryder Cup-lag.